Görüş Bildir

Sivas'ta çiftçilere meyve ve sebze fidesi dağıtıldı

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yürütülen 'Mikrohavza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi' kapsamında çiftçilere 62 bin 500 meyve fidanı ve 67 bin 800sebze fidesi dağıtıldı.

Sivas'ta çiftçilere meyve ve sebze fidesi dağıtıldı
Sivas İl Özel İdaresi tarafından yürütülen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından teknik destek sağlanan 'Mikrohavza Bazlı Meyveciliği ve Sebzeciliği Geliştirme Projesi' kapsamında Ankara yolundaki Demostrasyon Meyve Bahçesi'nde fidan dağıtım programı düzenlendi. Programa Sivas Valisi Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Salih Ayhan ile birlikte çok sayıda çiftçi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ayhan, Sivas İl Özel İdaresi'nin sadece yol, su, altyapı, kanalizasyon yapan bir kurum olmadığını belirterek kurumlarının yıl içerisinde tarıma yaklaşık 1.5 milyon liralık destek sağlamaya çalışacağını söyledi.
"2 AĞAÇLA EKONOMİYİ GÖTÜRMEMİZİN İMKANI YOK"
Sivas Valisi Alim Barut ise İl Özel İdaresi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile çiftçilerin toprak için çalıştığını ve bundan daha güzel bir birliktelik olamayacağını ifade ederek, "Artık küçük küçük, evin önündeki 2 elma ağacıyla ekonomiyi götürmemizin imkanı yok. Dolayısıyla birim alanı daha büyük ve tamamıyla ilmi metodlarla yetişitirilmiş meyvecilik, sebzecilik yapmak zorundayız. Çiftçimiz birim alanlarını büyütecek, orada ilmi metotlarla yetiştirdiği meyveyi, sebzeyi dünya ticaretinin istediği şekilde piyasaya sunacak ki geleceğimiz tarım açısından da ekonomik açıdan da güzel olsun" dedi.
Daha sonra il protokol üyeleri tarafından çiftçilere dağıtılmak üzere ilçe kaymakamlıklarına meyve fidanları teslim edildi. Çiftçiye ek gelir sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamımda 30 bindomates, 20 bin biber, 17 bin 800salatalık fidesi ve 35 binelma, 17 bin badem, 10 bin 500ceviz fidanı dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi