Görüş Bildir

Siverek Karıştı

Siverek'te son bir hafta içerisinde, akraba aşiret üyeleri arasında peş peşe yaşanan silahlı kavgalar, can almaya devam ediyor. Dünde amca çocukları çatıştı; 1 ölü, 2 yaralı.

Siverek  Karıştı

Siverek'te son bir hafta içerisinde, akraba aşiret üyeleri arasında peş peşe yaşanan silahlı kavgalar, can almaya devam ediyor. Dünde amca çocukları çatıştı; 1 ölü, 2 yaralı.

Son bir hafta içerisinde, Siverek'te yakın akbara olan aile ve aşiret üyeleri arasındaki silahlı kavgalar can almaya devam ediyor. Dün de, amca çocukları arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi öldü, iki kişi de yaralandı. Önceki gün; Kalender ve Kantarmış aileleri arasında bir kişinin ölümü, iki kişinin yaralandığı olayın kamera görüntüleri ortaya çıktı.

AMCA ÇOCUKLARI ÇATIŞTI

Siverek ilçesine bağlı Ezimülk kırsal mahallesinde yaşandı. Amca çocukları arasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma kısa sürede silahların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada, Mehmet B. (15), iddiaya göre evden aldığı silahla evli ve 2 çocuk babası olan amcasının oğlu Sakıp B.’yi silahla vurarak ağır yaraladı.

HASTANEDE KURTARILAMADI

Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan Sakıp B. yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, Mehmet B.’yi gözaltına aldı.

Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan ceset, yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.  Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KAVGANIN GÖRÜNTÜLERİ

Öte yandan, önceki güh 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 kişinin de yaralandığı iki aile arasındaki taşlı, sopalı ve bıçaklı kavganın görüntüleri ortaya çıktı. Kavgada piknik tüpüyle çevredekilere saldıran kişi de görüntülerde yer aldı.

Olay, Kale Mahallesi Gerger Caddesi'nde meydana geldi. Yolda karşılaşan Kalender ve Kantarmış ailelerinin fertleri arasında, henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede büyüyüp taşların, sopaların ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü.

BİR ÖLÜ, İKİ YARALI

Kavgada Zekeri, Hakan ve Cuma Kantarmış yaralandı. İhbarla gelen sağlık görevlileri, yaralıları ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Kavgada bıçakla ağır yaralanan Hakan Kantarmış, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Taşlı, sopalı ve bıçaklı kavganın çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntüleri ortaya çıktı. Tarafların birbirine saldırdığı anların yer aldığı görüntülerde, piknik tüpüyle çevredekilere saldıran kişi ise dikkat çekti.

KARDEŞİNDEN SEKEN KURŞUN

Buarada, Siverek ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Mezra Mahallesi'nde Hüseyin A.'nın, iddiaya göre, oynadığı babasına ait ruhsatlı av tüfeği ateş aldı. Tüfekten çıkan saçmaların başına isabet ettiği Rojda A., olay yerinde yaşamını yitirmişti. Kardeşinin ölümüne neden olan Hüseyin A. da aynı silahla intihar etmek isterken, bacağından yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi