'Size tecavüz mubah' diyen kadın öğretmene soruşturma

Tokat'ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'ndaki bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin öğrencilere, "Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz mubah" dediği iddiası üzerine görevlendirilen 2 müfettiş soruşturma başlattı.

'Size tecavüz mubah' diyen kadın öğretmene soruşturma
Tokat'ta Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni L.Y.İ.'nin, derste öğrencilere, "Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de mubah" dediği iddiasına ilişkin görevlendirilen 2 müfettiş hemen soruşturmayı başlattı. 


DHA'nın haberine göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni L.Y.İ.'nin kendi isteğiyle başka bir okulda görevlendirildiği belirtilirken, Tokat Valisi Cevdet Can, "Biz gerekli işlemleri yaptık" ifadesini kullandı.

Kent merkezinde Halil Rıfat Paşa Ortaokulu'nda Pazartesi günü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni L.Y.İ., yedinci sınıf öğrencilerinin seçmeli Kuran-ı Kerim dersine girdi. Kadın öğretmen iddialara göre sınıfta bulunan toplam 17 kız ve erkek öğrencinin ders sırasında kendi aralarında konuşmasına sinirlenip, "Zaten başınızı örtmüyorsunuz, size tecavüz de kötülük de mubah" dedi. 


Daha bitmedi, akabinde Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan için kentte düzenlenen eyleme katılan öğrencilere de "Siz koşarak eyleme gittiniz. O toprağın altında, bir Fatiha okudunuz mu? Siz de Özgecan gibi olursunuz" dediği iddiası da var. Çocukların durumu ailelerine bildirmesi sonrası, veliler okula giderek durumu idareye bildirip şikayetçi oldu. Öğretmen L.Y.İ.'nin özür dilediği anlaşılırken, bu gelişme üzerine bazı veliler Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

İddiaların gündeme gelmesi sonrası yapılan başvurular nedeniyle Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü konunun araştırılması için okulda 2 müfettiş görevlendirdi. Öğrenci velilerinin tepkisi ve bu öğretmenin tekrar derse girmesini istemedikleri yönündeki açıklamalarının sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenini kentteki başka bir okula gönderdi.


Öte yandan 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen İstiklal Marşının kabulü programına katılan Tokat Valisi Cevdet Can ise kendisine yöneltilen bir soruya, "Biz gerekli işlemleri yaptık" yanıtını verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise kameralara konuşadı.


Soruşturmanın sürdüğünü ve öğretmenin kendi isteğiyle okuldan ayrılarak başka bir okulda görevlendirildiğini ifade etti. Yapılan suç duyuruları üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nın da soruşturma başlattığı, iddialar ile ilgili olarak öğrenci ve velilerin ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz