Sodes Vurgunu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca SODES projesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Sodes Vurgunu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Sosyal Destek Programı (SODES) projesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 6 ilde 12 kişi gözaltına alındı.

Başsavcılık, 2009-2010 yıllarında SODES kapsamında bir dershaneye verilen ihalenin Kamu İhale Kanunu'na aykırı yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

SODES OPERASYONU

Soruşturma kapsamında Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, Elazığ, Kayseri ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyonlarda hakkında yakalama kararı çıkartılan, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 16 zanlıdan 12'si gözaltına alındı. 4 zanlının yakalanması için çalışma sürüyor.

İstanbul, Ankara, Elazığ, Kayseri ve Kahramanmaraş'ta gözaltına alınan zanlıların soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır'a getirileceği öğrenildi.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 30 Mart 2015'te de 500 öğrencinin SBS'ye hazırlanması amacıyla SODES kapsamında bir dershaneye verilen ihalenin kanuna aykırı yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Diyarbakır merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Osmaniye ve Niğde'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında dershane yöneticileri ve üst düzey emniyet mensuplarının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, bir kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Zanlılar, sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Hazırlanan iddianamede, tutuksuz yargılanan 12 sanık hakkında "İhaleye fesat karıştırma", "Edimin ifasına fesat karıştırma" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 27'şer yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Sanıkların yargılanması 6. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz