Sokağa bırakılan yavru köpeklere Suriyeli çocuklar sahip çıktı

Adıyaman'da yaşayan Suriyeli üç kardeş, kutu içinde sokağa terk edilen 6 yavru köpeği, yoğurt ve sütle beslemeye çalışıyor.

Sokağa bırakılan yavru köpeklere Suriyeli çocuklar sahip çıktı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yaşayan Suriyeli üç kardeş, kutu içinde sokağa terk edilen 6 yavru köpeğe sahip çıktı.

Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan Suriyeli Tahir (11), Nesrin (9) ve Muhammed (8) kardeşler, bir araçla getirilip kutu içinde yol kenarına bırakılan yavru köpeklere bakmaya başladı. Çocuklar, yavruları yoğurt ve sütle beslemeye çalışıyor.

Yavruları hayatta kalmaları için beslediklerini belirten kardeşler, hayvanları sokağa bırakan kişiye de tepki gösterdi.

Yavru köpeklerin bakımında üç kardeşe yardımcı olan komşuları Mesut Keser, Suriyeli çocukların sahipsiz köpek yavrularına bakmalarının kendilerini çok duygulandırdığını ifade etti.

Kendisinden yardım isteyen çocuklara, yavrulara vermeleri için bakkaldan su ve süt aldığını belirten Keser, bir hayvansever olarak köpeklerin durumuna çok üzüldüğünü söyledi.

Suriyeli çocukların yavrulara sahip çıkarak insanlığa büyük bir ders verdiğini ifade eden Keser, "Bize misafir olan Suriyeli kardeşlerime bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Buradan hayvanseverlere sesleniyorum, lütfen insanlık adına sokakta kalan köpek yavrularına sahip çıkın." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz