Görüş Bildir

SON DAKİKA! Batman Belediye Başkanı dahil 26 kişi tutuklandı

Eski Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, DBP'li il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 39 kişiden 26'sı tutuklandı.

SON DAKİKA! Batman Belediye Başkanı dahil 26 kişi tutuklandı

Batman'da 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde "ikna komisyonları" oluşturarak, vatandaşlara baskı uyguladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında eski Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, DBP'li il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 39 kişiden 26'sı tutuklandı.

Batman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 39 kişiden 4'ü savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Tutuklanmaları talebiyle Sason ilçesinde nöbetçi mahkemeye sevk edilen ve aralarından eski Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, DBP Batman İl Eşbaşkanı Mehmet Candemir, DBP Kozluk İlçe Başkanı Muhlis Baltaş, DBP Sason İlçe Başkanı Mehmet Yıldız'ın da bulunduğu 26 kişi tutuklandı, 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

-Olay

Sason Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde sözde "ikna komisyonları" oluşturarak vatandaşlar üzerinde baskı uyguladıkları, vatandaşın özgür iradesinin sandığa yansımasına engel oldukları, "terör örgütüne yardım ve yataklık" yaptıkları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkarılan 40 kişiden 39'u İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Batman merkez, Sason ve Kozluk ilçeleri ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınmıştı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, çok sayıda mühimmat, örgütsel doküman, 1 dolar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitap ele geçirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir