Görüş Bildir

Son dakika devrilen trende 2 makinist hayatını kaybetti

Elazığ'da yük demiri taşıyan trenin devrilmesi sonucunda 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Trenin devrilmesi sonucunda iki makinistin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Son dakika devrilen trende 2 makinist hayatını kaybetti

Elazığ'da yük demiri taşıyan trenin devrilmesi sonucunda 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Trenin devrilmesi sonucunda iki makinistin hayatını kaybettiği öğrenildi. Elazığ Baskil İlçesi'nde 930 ton demir cevheri taşıyan yük treni, raydan çıkıp devrildi. Kazada, 2 makinist yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 19.40 sıralarında Baskil İlçesi Odabaşı Mahallesi, Suluyarmaiçi mevkiinde meydana geldi. Elazığ’dan İskenderun'a 930 ton demir cevheri taşıyan 53049 sefer sayılı yük treni, Şalmut Köprüsü'nü geçtikten sonra henüz bilinmeyen nedenle raydan çıkıp devrildi. Lokomotif ile çektiği 13 vagonun tamamanın devrildiği kazada, makinist Mehmet Kirkin ve yardımcı makinist Sergen Ayverdi olay yerinde yaşamını yitirdi. Trenin taşıdığı demir cevheri de çevreye saçıldı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri kazanın olduğu bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, yaşamını yitiren makinistler Kirkin ve Ayverdi'nin cesetleri, morga kaldırıldı. TCDD Genel Müdürlüğü üst düzey yetkililerinin de yarın kaza yerine gelerek, inceleme yapacakları ifade edildi. Kazanın nedenin yapılacak olan incelemenin ardından belli belirtildi.

VALİ KALDIRIM: SABOTAJ VEYA SALDIRI YOK

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Ömer Serdar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat da kazanın ardından olay yerine gelerek çalışmaları izleyip, görevlilerden bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Elazığ istikametinden Malatya istikametine gitmekte olan ve 930 ton demir cevheri yüklü yük treni, bir kaza sonucu devrilmiştir. Kazada makinistlerimiz yaşamlarını yitirmişlerdir. Savcılık tarafından olay yerinde gerekli araştırmalar yapılıyor. Herhangi bir sabotaj veya saldırı durumu söz konusu değil. Kazanın nedeni araştırılıyor" dedi

TCDD AÇIKLAMA YAPTI

Kazayla ilgili TCDD’de de yazılı açıklama yaptı. Adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bugün Elazığ’dan Malatya istikametine gitmekte olan 53049 sefer sayılı yük treni, saat 19.40’da Şefkat Baskil istasyonları arasındaki seyri sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle raydan çıkarak devrilmiştir. Kazada trende görevli 2 makinist personelimiz hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir