Son Dakika! Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in istifa dilekçesi kabul edildi

Geçtiğimiz hafta yerine Aşıkkutlu'nun atandığı Dİyanet İşleri Başkanı Mehmt Görmez'in mekliye ayrıldığı açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmmet Görmez'in bakanlığa emekli olma talebi ilettiği ve bakanlıça da kabul edildiği son dakika olarak açıkladı.

Son Dakika! Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in istifa dilekçesi kabul edildi

Geçtiğimiz hafta yerine Aşıkkutlu'nun atandığı Dİyanet İşleri Başkanı Mehmt Görmez'in mekliye ayrıldığı açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmmet Görmez'in bakanlığa emekli olma talebi ilettiği ve bakanlıça da kabul edildiği son dakika olarak açıkladı. Edinilen bilgiye göre, Görmez'in "emekliye ayrılma" talebini içeren dilekçesi, Başbakanlık tarafından kabul edildi. Mehmet Görmez'in görev süresinin dolmasına daha 3 yıl bulunuyordu

Görmez'in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş'in vekalet edeceği öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le ilgili olarak daha önce başka bir görev istediği yönünde resmi açıklama yapılmıştı.

Görmez'in kurulacak olan Uluslararası İslam Üniversitesine rektör olmak istediği medyaya yansımıştı.

YERİNE AŞIKKUTLU GELDİ

1971 yılında doğan Profesör Doktor Emin Aşıkkutlu, evli ve 3 çocuk babası. Aslen Trabzon Of ilçesinden olan Emin Aşıkkutlu, Trabzon İmam Hatip Lisesi mezunu. Emin Aşıkkutlu, 1983 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile Mısır hükümetinden kazandığı araştırma bursuyla Mısır’a giden Emin Aşıkkutlu, Ezher ve Kahire Üniversitesi’nde bilimsel araştırmalar yaptı. Emin Aşıkkutlu 1982 yılında Mekke'de yapılan Uluslararası Hafızlık Yarışmasına Türkiye’yi temsilen katıldı ve dünya üçüncüsü oldu.  Emin Aşıkkutlu, 2010-2016 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (Kurucu) Dekanlığını yaptı. Emin Aşıkkutlu halen Karadeniz Teknik Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde dekan vekilliği ve KTÜ Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyor. Bir çok yayınlanmış eseri olan Emin Aşıkkutlu, çok iyi derecede Arapça ve İngilizce biliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz