SON DAKİKA! Maslak Plaza'da cayır cayır yangın! Plaza boşaltıldı

Maslak'ta buluna bir plaza da son dakika yangın paniği yaşanmakta. Sarıyer Maslak'ta bulunan bir bina da az önce başlayan yangın, ufak çaplı olduğu öğrenilirken, vatandaşın bir anlık panik yaşadığı ve yangın sebebini araştırdığı gözlemlendi.

SON DAKİKA! Maslak Plaza'da cayır cayır yangın! Plaza boşaltıldı

Maslak'ta buluna bir plaza da son dakika yangın paniği yaşanmakta. Sarıyer Maslak'ta bulunan bir bina da az önce başlayan yangın, ufak çaplı olduğu öğrenilirken, vatandaşın bir anlık panik yaşadığı ve yangın sebebini araştırdığı gözlemlendi. Maslak'taki plazada başlayan yangının giriş katında meydana geldiği ve sonrasında da itfaiye ekipleri tarafıdan kontrol altına alındığı açıklandı. İhbar üzerine Sarıyer, Hacıosman ve Seyrantepe İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekipler olay yerine sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipleri, yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması başlattı.

ÇALIŞANLARA TAHLİYE

Maslak'ta başlayan yangın sonrasında plaza çalışanlarının tahliye edildiği gözlemlendi. Ve binanın kısa süreliğine de olsa boşaltıldığı gözlemlendi. Yapılan çalışmaların ardından çalışanlar rahat bir nefes aldı. Olayı gören Emre Kurtulan, “Alttan dumanlar çıkmış. Binanın fıskiyeleri yangını söndürmüş. Ne yandığı belli değil büyük ihtimal kablo aksamı veya çöp olabilir. Çalışanları tahliye ettiler. Sonra itfaiye ekipleri geldi söndürdüler” dedi. Yangın ile alakalı başlatılan soruşturma da devam ediyor.

KAĞITHANE İLE MASLAK'IN KESİŞİM NOKTASINDA DEV PROJE

Ege Yapı tarafından 820 milyon lira yatırımla inşasına başlanan, Kağıthane ile Maslak'ın kesişim noktasındaki Kordon İstanbul Projesi satışa çıktı. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, düzenlenen basın toplantısıyla yeni projesi Kordon İstanbul'u tanıttı. Kabadayı, Kordon İstanbul'un, Maslak ve Kağıthane'nin buluşma noktasında, Sadabad Deresi’nin kıyısında iki etap halinde yükseleceğini belirterek, "Sekiz projede gerçekleştireceğimiz toplam 2,5 milyar liralık yatırımımızın ilk halkası olan Kordon İstanbul’u kamuoyunun beğenisine sunuyoruz." dedi. Kabadayı, bu çerçevede her dönem ülke ekonomisine ve istihdama sağladıkları katma değerle gurur duyduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Üç yıllık planlamamızda inşaat veya geliştirme aşamasında olan 8 projemiz bulunuyor. Bunlardan 4'ü Avrupa Yakası’nda, 4’ü de Anadolu Yakası’nda hayata geçecek. Avrupa Yakası’nda Kağıthane, Maslak, Beyoğlu ve Fatih’te, Anadolu Yakası’nda ise ikisi Çekmeköy’de olmak üzere, Ataşehir ve Beylerbeyi’nde birer proje gerçekleştireceğiz. Kağıthane, Fatih ve Beylerbeyi’ndeki projelerimizin inşaat faaliyetlerine başladık. Diğer projelerimiz ise henüz planlama ve ruhsat aşamasında."

Kaynak: Diyarbakır Söz