Görüş Bildir

SON DAKİKA! Nevşehir dehşet anları gibi kaza ile güne 1-0 başladı! 3 ölü, 2 yaralı

Nevşehir'de son dakika katliam gibi kaza da 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

SON DAKİKA! Nevşehir dehşet anları gibi kaza ile güne 1-0 başladı! 3 ölü, 2 yaralı

Nevşehir'de son dakika katliam gibi kaza da 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre kaza 22.30 sularında Nevşehir’in merkez ilçesine bağlı Alacaşar köyü yolunda meydana geldi. Alacaşar’dan Nevşehir’e gelmekte olan Halil Çakır yönetimindeki 50 DN 787 plakalı araç ile Mustafa Irmak yönetimindeki 50 AU 478 plakalı araç kafa kafaya çarpıştı.

Kazada araç sürücüsü Mustafa Irmak ile Hatice Çakır olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan Araç sürücüsü Halil Çakır,kızı Sıla Çakır ile Murat Çetin'e kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahaleleri yapmasının ardından yaralılar Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kazada yaralanan 12 yaşındaki Sıla Çakır ise hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, baba Halil Çakır ve Murat Çetin’in tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Nevşehir hakkında

Nevşehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.

Nevşehir, Muşkara adlı bir köy iken, şehir halini almaya başlamasından sonra, 18 yüzyılda Osmanlıca "yeni kent" anlamındaki bugünkü adını almıştır.[2]

Nevşehir, 6429 sayılı yasa ile Nevşehir 20 Temmuz 1954 tarihinde il haline getirildi. Kırşehir ve Kırşehir'e bağlı Mucur, Avanos,Hacıbektaş (1945'te ilçe oldu), Kayseri'ye bağlı Ürgüp (1935'te ilçe oldu), Niğde'ye bağlı Arapsun (1948'de Gülşehir adını aldı)Nevşehir'in ilçeleri haline getirildi. Kozaklı ve Hamamorta köyleri Avanos'a bağlı birer köy iken birleştirilerek 1954'te Kozaklı adıyla ilçe olarak Nevşehir'e bağlandı. Kırşehir 1957'de tekrar il yapıldı. Mucur ilçesi ile beraber Nevşehir'den ayrıldı. Daha önceleri Melegübü ismi ile anılan bir bucak merkezi olan Derinkuyu 1 Nisan 1960'ta ilçe durumuna getirildi. Acıgöl kasabası ise 4 Temmuz 1987'de ilçe olmuştur.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir