Son depremler! Koeri'de Aydın Depremi Büyüklüğü 4.2

Son depremler bahar mevsimini yaşadığımız şu günlerde çok merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta Manisa'da yaşanan korku dolu ve vatnadaşı sokağa döken depremlerin aabinde son dakika Kuşadası depremi de herkesi ürküttü. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem oldu.

Son depremler! Koeri'de Aydın Depremi Büyüklüğü 4.2

Son depremler bahar mevsimini yaşadığımız şu günlerde çok merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta Manisa'da yaşanan korku dolu ve vatnadaşı sokağa döken depremlerin aabinde son dakika Kuşadası depremi de herkesi ürküttü. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde saat 11.47 sıralarında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kuşadası depreminini büyüklüğü de son dakikalarda en çok aranana konu oldu.

Kuşadası Körfezi’nde bugün saat 11.47’de Richter Ölçeği’ne göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Aydın’ın Kuşadası Körfezi açıkları olan 4.2 büyüklüğündeki deprem, saat 11.47’de, yerin 7.19 kilometre altında meydana geldi. İzmir’de de hissedilen depremin, herhangi bir hasara neden olmadığı bildirildi.

zORUNLU DEPREM SİGORTSI ŞARTI

Son günlerde ART arda depremlerin olduğu Ege Bölgesi’nde zorunlu deprem sigortasına olan ilginin artmadığı görüldü. Beşik gibi sallanan Manisa’da zorunlu deprem sigortası oranının, fay hattının geçmediği karaman’dan düşük olması dikkat çekiyor. egedesonsoz.com’dan Ender Aldanmaz’ın haberine göre, Ege Bölgesi, özellikle Nisan ayının başından itibaren irili ufaklı yüzlerce depreme sahne oldu. Merkezi Manisa’nın Şehzadeler ilçesi olan depremlerin en şiddetlisi 21 Nisan’da 5.1 büyüklüğünde oldu, kentteki eski binalarda ve okullarda çatlaklar oluşması endişe yarattı. Deprem uzmanlarının yaptığı açıklamalar Manisa ve İzmir’deki sismik hareketliliğinin devam edeceği yönünde olurken vatandaşlar için olası bir depremde can simidi olma özelliği taşıyan zorunlu deprem sigortasına olan ilgi ise merak konusu oldu.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan verilere Türkiye’de bulunan 17 milyon 661 bin 690 konutun 7 milyon 838 bin 485’inde deprem sigortası bulunduğu, diğerlerinde ise bulunmadığı ortaya çıktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler