Görüş Bildir

Suriyeli çocukların kıyafet ve oyuncak sevinci

Ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babalarını kaybeden Şanlıurfa'daki 90 Suriyeli çocuğa, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak hediye edildi.

Suriyeli çocukların kıyafet ve oyuncak sevinci

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından, ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.

Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Ceylanpınar ilçesindeki çadır kentte kalan 90 çocuğa hediyeleri verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen çocuklar, gönüllülerin yardımıyla buradan kendilerine uygun ayakkabı ve giysileri seçti.

Sevinçli oldukları gözlenen çocuklar, oyuncaklarını alıp yemek yedikten sonra araçlarla yeniden çadır kente götürüldü.

Platformun mağaza sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her hafta düzenledikleri etkinliği darbe girişimi nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Uzun sürenin ardından çalışmalara yeniden başladıklarını belirten Toprak, kısa süre içinde daha çok çocuğa ulaşarak bu arayı telafi etmek istediklerini ifade etti.

Veysel Toprak, amaçlarının çocukların yüzlerini bir nebze olsun güldürmek olduğunu dile getirerek, "Bu çocukların bir anlık mutluluğu çok şeye bedel. Bu anlamda biz de bunu gerçekleştirebilmenin huzurunu yaşıyoruz. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle bu etkinliği sürdürürüz." dedi.

Suriyeli çocuklardan Safe Halim de yeni bir bisikleti olduğu için mutluluğunu dile getirerek, hayırseverlere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi