Görüş Bildir

Suriyelilere "Yol izin belgesi" kontrolü

Şanlıurfa'da polis ekipleri, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden başka kentlere gitmek isteyen Suriyeli sığınmacıların yol izin belgesi olup olmadığını denetledi.

Suriyelilere

Kimlik bilgilerini sordukları Suriyelilerin bagajlarını da kontrol eden ekipler, kayıt ve diğer işlemlerinde eksiği bulunan 4 sığınmacıyı, Göç İdaresi İl Müdürlüğüne yönlendirdi.

Terminaldeki yazıhane görevlilerine, şehirlerarası yolculuk yapacak sığınmacıların "yol izin belgesi" bulunması gerektiği şartını hatırlatan ekipler, uygulamanın hassasiyetine dikkati çekti.

Otobüslerde ve otogar çevresinde bekleyen sığınmacıların da "yol izin belgesi" ekipler tarafından tek tek incelendi.

- Uygulama memnun etti

Otogarda yolculuk yapan sığınmacılardan Faruk Kadesi, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güvenlik açısından uygulamanın faydalı olduğunu belirten Kadesi, "Ben savaştan kaçtım, burada barınıyorum. Burası bizim için oldukça güvenli bir memleket. Türkiye'deki bu uygulama bizim güvenliğimiz için, çok memnun olduk." dedi.

Rıdvan Abdullah da Muğla'ya gitmek için bilet aldığını söyledi. Belge alarak güvenli bir yolculuk yapmanın rahatlığını yaşadığını aktaran Abdullah, "Emniyet birimlerinin yaptığı uygulama çok iyi. Belgesi olmayanlar bir yere gitmeyecek. Bu, bizim için uzun vadede oldukça faydalı." diye konuştu.

Şanlıurfa Valiliğinden geçen hafta yapılan yazılı açıklamada, "Yol izin belgesi" olmayan Suriyeli sığınmacılara bilet satışı yapılmayacağı bildirilmişti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi