Görüş Bildir

Sur'un dar sokaklarından şampiyonluğa

Sur'un dar sokaklarından Kick Boks şampiyonluğuna uzanan yolculuk süreci yansıdı. Diyarbakır'da Kick Boksçu Zilan kardeşler, Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda şampiyon oldular.

Sur'un dar sokaklarından şampiyonluğa

Sur'un dar sokaklarından Kick Boks şampiyonluğuna uzanan yolculuk süreci yansıdı. Diyarbakır'da Kick Boksçu Zilan kardeşler, Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda şampiyon oldular.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ikamet eden ve tüm çocukları sporla uğraşan Zilan ailesinin salonu, ilçede terör örgütü PKK tarafından hendekler kazılıp, barikatlar kurulup, patlayıcılar tuzaklanmasıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında yerle bir oldu. Bunun üzerine, ailenin Kick Boks ile uğraşan Hasan ve Sultan adlı çocukları, antrenör babaları Abdullatif Zilan eşliğinde, ilçenin tarihi ve dar sokaklarında, parklarında ve arkadaşlarının spor salonlarında idmanlarını yaparak, Türkiye Kick Boks Turnuvası'na hazırlandı. Hasan ve Sultan Zilan, 29 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında Bolu'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda, Full Contack branşında, Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarı elde etti.

Şampiyon kardeşlerden Hasan Zilan, ileride çok iyi bir sporcu olmak istediğini belirterek, "2012, 2015 ve 2017'de katıldığım müsabakalarda Türkiye 3'üncülüklerim var. Genelde Sur sokaklarında ya da babamın arkadaşlarının salonlarında çalışıyoruz. Hedefim dünyada çok iyi bir sporcu olmak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir