Tacizci enişteye 18 yıl hapis

Eskişehir'de annesi ölünce babası tarafından halasının yanına bırakılan 13 yaşındaki yeğene cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan enişte, 18 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Tacizci enişteye 18 yıl hapis

Mahkeme, "Küçük çocuğu cinsel istismarda bulunmak ve bu yolla çocuğun ruh sağlığını bozmak" suçundan dolayı enişte Selahattin K.'nin 18 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

12 yaşında annesini kaybeden Ö.T., bir süre sonra bakılması için babası tarafından halası M.K.'nin yanına bırakıldı. Ancak Ö.T., evde halasının olmadığı zamanlarda eniştesi Selahattin K.'nın cinsel istismarına maruz kaldı. Selahattin K., ayrıca Ö.T.'yi, itiraz etmemesi için bıçakla öldürme tehdidinde bulundu. Ö.T.'nin eniştesi tarafından cinsel istismara maruz kaldığı, halası M.K.'nin dikkati sayesinde ortaya çıktı. Hala M.K., elbisesindeki kan lekesi üzerine götürdüğü muayenede yeğeninin cinsel istismara uğradığını öğrendi. Ardından Ö.T. kendisine eniştesinin cinsel istismarda bulunduğunu ve bunu söylemesi halinde kendisini ölümle tehdit ettiğini anlattı. Bu gelişmeler üzerine Hala M.K. eşi Selahattin K.'yi yeğeni Ö.T.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle savcılığa ve polise şikayet etti.

Ö.T.'nin Adli Tıp raporlarını inceleyen savcılık, enişte Selahattin K. hakkında "Küçük yaştaki çocuğa cinsel istismarda bulunmak ve bu yolla ruh sağlığını olumsuz etkilemek." suçundan dava açılmasına karar verdi.

Hazırlanan iddianamenin ardından Selahattin K. hakkında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Son kez hakim karşısına çıkan Selehaatin K., hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, ailesinin kendisinden intikam aldığını iddia ederek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığa 15 yaşından küçük çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan 8, cinsel istismarı cebir ve tehdit yoluyla yapmaktan 4, aynı suçu birden fazla yapmaktan 6 olmak üzere toplam 18 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz