Tam 43 gün oldu! Tokat Reşadiye'de kayıp iki çocuk bulundu mu?

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 43 önce kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u arama çalışmaları devam ediyor

Tam 43 gün oldu! Tokat Reşadiye'de kayıp iki çocuk bulundu mu?

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 43 önce kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u arama çalışmaları devam ediyor.

Reşadiye'de 29 Aralık 2015'te kaybolan komşu çocukları Taşcı ile Erol'un bulunması için devlet ve vatandaş iş birliğiyle tüm imkanlar seferber edilerek arama çalışmaları yürütüldü.

AFAD, polis ve jandarma dalgıçları Kelkit Çayı, polis, komando ve ilçe halkından oluşan ekipler ise ormanlık arazi ve metruk binalarda çalışma yaptı. Ankara'dan gelen polis helikopteri ve "multikopter" ile ormanlık ve dağlık arazi havadan tarandı. Ekipler, eğitimli köpeklerle karadan da arazide arama gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen uzman ekipler ise çocukların kaçırılma ihtimali üzerine çalışma yürüttü. Bu kapsamda ilçe genelinde yaklaşık 200 kişinin ifadesi alındı. Aileler de çocuklarını gören ve yerini bildirenlere para ödülü vereceklerini açıkladı.

Bayram Erol'un babası Ömer Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 43 gündür çocuklarının kayıp olduğunu anımsattı.

Çocukları gören ve yerini bildirenlere para ödülü vereceklerini dile getiren Erol, "Açıklamamızdan sonra 5 kişi beni telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu" dedi.

Baba Erol, çocukları arama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Polisler arazide arama çalışması yapıyor. Hava biraz daha düzelirse Kelkit Çayı'nda tekrar arama yapılacak. Şu ana kadar herhangi bir iz veya emare yok. Devletimiz sağ olsun, bütün imkanlarını seferber etti. İnşallah çocuklarımız bulunur."

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, 29 Aralık 2015'te komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı, oyun oynarken kaybolmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz