TAPDK Sigara Fiyat Listesi 2017 Resmi Gazete'de açıklandı

2017 sigara ve alkol fiyatlarında mevcut ötv zammı 2017 yılının ilk gününden itibaren geçerli olacak

TAPDK Sigara Fiyat Listesi 2017 Resmi Gazete'de açıklandı

2017'ye büyük bir zam ile uyanacağız. Yeni yıl da geçerli olmak üzere sigara ve alkol ürünlerinde yapılması kararlaştırılan zamlar bu sene de tüm içicileri rahatsız etti. Tütün ürünlerine yapılan zamlar geçtiğimiz sene kimi markalarda 50 kuruş ile ifade edilirken bu zam 1 liraya kadar çıkmıştı. En fazla içilen sigaralar arasında olan Winston 10 tl olurken, işte 2017 sigara zamlı fiyatları ve ötv kdv oranları.

2017 SİGARA FİYATLARI

ÖTV zamları vatandaşı çileden çıkarmaya devam ediyor. Benzin motorin derken alkol ve sigara da zamlananlar arasındaki yerini aldı. Fiyat listesi henüz güncellenmemişken açıklandığı an da haberimizde olacak. Ancak en düşük sigaranın 8.5 TL en yüksek sigaranın da 13.5 liradan satılacağı tahmin eidliyor. Alkollü içki ve sigarada ÖTV oranı Resmi Gazete'de 3 gün önce duyuruldu ancak fiyatları açıklanmadı.

NACİ AĞBAL AÇIKLADI

Maliye Bakanı Ağbal ÖTV zammı hakkında açıklamalar yaptı

Yaptığımız hesaplamalara göre artış, sigara fiyatlarına yüzde 5-6 oranında bir yükseliş getiriyor. Buradaki 7 kuruşluk maktu vergi artışına bağlı olarak paket başına ortaya çıkabilecek fiyat artışı 50 kuruş olacak"

- "Bazı alkollü içeceklerde de asgari maktu vergilerde ÖTV’yi yüzde 10 oranında artırdık, ortalama perakende satış fiyatlarında yüzde 3 civarında bir artış olacağını hesaplıyoruz"

- "Ocakta yeniden değerlemeye bağlı artışlar olmayacak, hem tütünde hem alkolde artışlar yapılmış oldu. Bu düzenlemelerden sonra 2017 yılı ile ilgili bir düzenleme düşünmüyoruz, şu anda böyle bir planımız yok"

- "Tütündeki artışın 2017 bütçesine toplamda 2,7 milyar lira, alkollü içeceklerdeki düzenlemenin ise yaklaşık 540 milyon lira gelir etkisi olacağını tahmin ediyoruz"

Kaynak: Diyarbakır Söz