Tekirdağ'da gözaltına alınan 'Paralel Devlet Yapılanması' mensubu 13 kişiden 5'i tutuklandı

Tekirdağ Çorlu'da devam eden paralel yapı operasyonları ile Paralel Yapı mensubu olduğu iddia edilen yakalanan 13 kişiden 5'i tutuklanırken, 7'si de serbest bırakıldı

Tekirdağ'da gözaltına alınan  'Paralel Devlet Yapılanması' mensubu 13 kişiden 5'i tutuklandı

Tekirdağ Çorlu'da devam eden paralel yapı operasyonları ile Paralel Yapı mensubu olduğu iddia edilen yakalanan 13 kişiden 5'i tutuklanırken, 7'si de serbest bırakıldıTekirdağ Çorlu'da devam eden paralel yapı operasyonları ile Paralel Yapı mensubu olduğu iddia edilen yakalanan 13 kişiden 5'i tutuklanırken, 7'si de serbest bırakıldı

Çorlu'da, sözde Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen kişilerden 5'i tutuklanırken, 7'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak Çorlu Adliyesi'nde Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 12 kişinin sorgulamaları tamamlandı.

Mahkeme heyeti, 12 kişiden, T.K, A.C, A.Y, M.K ve T.A'nın tutuklanmasına diğerlerinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Sanıkların, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma ve suç örgütüne kaynak aktarmak" iddiasından tutuklandığı belirtildi.

Tutuklanan kişiler, adliyeden geniş güvenlik önlemleri altında çıkartıldı ve hastanede yapılan muayenelerinin ardından kapalı cezaevine sevk edildi.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 8 Aralık'ta düzenlenen operasyonda, aralarında iş adamı ve avukatların da bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerin ikametlerinde yapılan aramalarda bazı dokümanlara el konulmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler