TEM'in Ankara yönünü 3 saat kilitleyen zincirleme kaza

TEM yolunun Sakarya'nın Hendek İlçesi geçişinde 2 TIR ve 1 tankerin karıştığızincirleme kazada, 2 kişi yaralandı. Kazanın ardından yola tankerden solvent dökülünce, TEM'de Ankara yönüne trafik 3 saat durdu.

TEM'in Ankara yönünü 3 saat kilitleyen zincirleme kaza
TEM yolu Hendek geçişinde dün saat 23.30 sıralarında, Ankara yönüne giden Hamit Kılınç yönetimindeki solvent 33 VJL 61 plakalı tanker, kontrolden çıkarak önce önündeki 06 DNU 11 plakalı TIR'a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan tanker daha sonra, aynı yönde giden 06 DUD 03 plakalı TIR'a da çarparak metrelerce sürüklendi.
Kazada, TIR'lardan biri çarpışma sırasında yan dönerek yoldan çıkarken araçlara arkadan çarpan solvent yüklü tankerin tankı da çarpmanın şiddetiyle dorseden ayrıldı. Bu arada solvent de yola döküldü.Kazayı gören diğer sürücüler hemen polis ve 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma, ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi.Kazada tanker şoförü Hamit Kılınç ve 06 DUD 03 plakalı TIR'da yolcu olarak bulunan Uğur Çörekçi yaralandı. Yaralılar Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

JANDARMADAN TEM'DE 'ATEŞ YAKMAYIN' UYARILARI

gelen eden itfaiye ekipleri yanıcı maddeye alev almaması için üzerine köpükle kapatırken,AFAD, jandarma ve trafik ekipleri, TEM yolu Ankara yönünü yere yanıcı madde dökülmesi sebebiyle bir süre trafiğe kapattı. Ekipler, otobanda bekleyen araçlar arasında vatandaşları ateş yakmamaları yönünde uyarılarda bulundu.
Otobanda kısa süre içinde yüzlerce araç kuyruğu oluştu. TIR'lar çekiciyle yoldan kaldırılırken, yola dökülen solvent maddesi uzun uğraşlar sonucu temizlendi ve yol yaklaşık 3 saat sonra tekrar ulaşıma açıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz