Görüş Bildir

DEV AVM'ye son dakika kayyum ataması yapıldı

Bolu'nun en işlek AVM'si olarak bilinen Highway Alışveriş Merkezi'ne kayyum atandı. Dev Avm ceosu Raşit Doğan Enhoş, mahkemece tutuklandı

DEV AVM'ye son dakika kayyum ataması yapıldı

Bolu TEMin Elmalık Mevkii'nde bulunan Highway Alışveriş Merkezi kapandı mı? sorusu darbe girişimi soruşturması sonrasında merakla sorulmaya başladı. FETO/PDY kapsamında CEO'su yakalanan ve yönetim kurulu başkanları hakkında yakalama kararı çıkartılan Highway Alışveriş Merkezi'ne son dakika kayyum atandığı açıklandı. TEM kenarında bulunan ve yoldan geçmekte olan hemen hemen herkesin uğrak yeri olan dev AVM için geçtiğimiz aylarda otoparkının imara kapalı yerde bulunduğu gerekçesi ile soruşturma açılmış ve otopark iş makineleri ile kazılmıştı. AVM otoparkına izin veren Orman Bakanlığı yetkili kişisi hakkında da başlatılan soruşturma sonrasında kapanan otopark hakkında bir çok iddia daha ortaya atıldı.

DEV AVM'YE DENETİM KAYYUMU ATANDI

FETO soruşturması kapsamında işlek AVM'ye kayyum atandı. Tüm işlemmleri denetleyecek olan kayyumların isimleri de açıklandı. Mali müşavirler Ertuğrul Genç ve Murat Başarmutçu, Highway Alışveriş Merkezi'ne denetim kayyumu olarak atandı.  Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda 31 Ağustos'ta atanan kayyumlar, görevlerine başladı. Konu kapsamında Bolu Dağı A.Ş.'nin de tüm gelir giderleri denetleniyor. Bu kapsamda titizlikle çalışıldığını belirten Kayyum Ertuğrul Genç, "İki kişi denetim kayyumu olarak atandık. Şirket bünyesindeki yönetim kurulu toplantıları ve ticari faaliyetler bizim denetimimizde yapılacak. Firmanın ilgili banka hesaplarını da geriye dönük olarak inceleyeceğiz. Highway Alışveriş Merkezi artık devletin kontrolünde. Şu ana kadar yapılmış tüm işlemleri denetim kayyumları olarak titiz bir şekilde kontrol edeceğiz"  dedi.

HİGHWAY ALIŞVERİŞ MERKEZİ CEO'SU TUTUKLANDI

Darbe girişiminden henüz bir kaç vakit önce dönemin Bolu Dağı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan ve üye Ömer Baday, ellerinde olan avm hissesinin yüzde 56'lık kısmını Adanalı iş adamı Abdulkadir Şimşek'e satmıştı. Yaşanan darbe girişimi ve hesaplardaki tutarsızlık sonrasında Baday ve Daylan kara kayıplara karışmıştı. Haklarında yakalama kararı çıkartılan eski başkanlar hakkındaki kararlar hala süregeliyor. Satış işleminin ardından da görevine devam eden CEO Raşit Doğan Enhoş, aynı soruşturmada gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir