Temizlik Kampanyası

Yozgat Belediyesi, 'Daha güzel ve temiz bir Yozgat için hep birlikte temizleyelim, temiz tutalım' sloganıyla temizlik kampanyası başlattı. Belediye Başkanı Kazım Arslan, Milletvekili Yusuf Başer ile birlikte sokaklarda temizlik yaptı.

Temizlik Kampanyası

Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende yaşanabilir bir Yozgat'ın kalıcı projeler ve altyapının yanı sıra temiz bir çevreyle hayat bulacağını söyledi. Arslan, "Her fırsatta yaşanabilir bir Yozgat’tan bahsediyoruz. Yaşanabilir Yozgat’ı oluşturma noktasında hizmet kurumları, yerel yönetimlerin görevi, bu şehri temiz tutmak, yapılanları korumak ise, hepimizin tüm Yozgatlılar'ın sorumluluğunda. 'Evim yetmez, çevrem de temiz olsun' diyen, çevreye duyarlı, geleceğini düşünen bir toplum olmak durumundayız" dedi.
Cumhuriyet Alanı'nda çekirdek çitleyip, çevreyi kirletenlerin aynı anda, "Çorum daha temiz, Sivas daha temiz edebiyatı" yaptığını söyleyen Başkan Arslan, "Şehrin temizliği tabii ki görevimiz. Ancak, bu kampanya ile temizlik bilincini oluşturmak istiyoruz. Eğer halkımız bu konuda bize yardımcı olursa, daha temiz Yozgat için daha fazla imkan ve zaman bulmuş oluruz. Yozgat’ta tespit ettiğimiz ve çevreyi en çok kirleten sorun sigara izmaritleri ve kuruyemiş atıkları" dedi.
Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın konuşmasının ardından kampanyaya katılan öğrenciler ve kent sakinlerifarklı bölgelerine dağılarak çevre temizliği yaptı. Çarşı içerisinde kampanyayı başlatanBaşkan Arslan ve Milletvekili Yusuf Başer, yerlere atılan sigara izmaritlerini topladı.


Kaynak: Diyarbakır Söz