TIR hırsızları yakalandı

Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde sürücüsünün mola verdiği sırada TIR'ı çalıp içindeki meşrubatları sattıkları iddia edilen 2 şüpheli, Samsun'da polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

TIR hırsızları yakalandı
İzmir'den yüklediği meşrubatları İstanbul'a götürmek için 34 HH 2524 çekici, 35 NKH 88 dorse plakalı TIR'la yola çıkan sürücü 37 yaşındaki Orhan K., Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde mola verdi. İddiaya göre o sırada aynı tesislerde bulunan Mustafa Y. (39) ile Hasan M. (34), TIR'ı çalıp olay yerinden kaçtı. Şüpheliler, dorsede yüklü bulunan meşrubatları satarak TIR'ı Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde bırakıp 34 HÇ 0850 plakalı otomobille kaçtı.
Dün Samsun'un Tekkekey İlçesi'nde denetim yapan polis, şüphe üzerine iki şüphelinin bulunduğu otomobili durdurdu. Otomobilde arama yapan polis, çalınan TIR'a ait bazı belgeleri ele geçirip Mustafa Y., Hasan M. ve otomobilde bulunan Z.K. (21) ve C.G.'yi (46) gözaltına aldı. Z.K. ve C.G. polise verdikleri ifadelerinde kendilerinin olayla alakalarının olmadığını otomobile sonradan bindiklerini söyledi. Şüphelilerden Mustafa Y."Z.K. ve C.K.'nin bu olayla ilgisi yok. TIR'ı Hasan M. ile çalıp meşrubatları da sattık" dedi.
Z.K. ve C.K., sorgularının ardından serbest bırakılırken, o suçtan 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mustafa Y. ile 5 suçtan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Hasan M. ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz