TOKAT Niksar'da 47 yaşındaki Hülya Aydın arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü! yol ortasında kavga sonrası infaz!

Tokat Niksar'da son dakika yol ortasında kadın cinayeti. Olay, Niksar ilçesinde Atatürk Bulvarı bir benzinlik yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz belli olmayan bir nedenle 42 yaşındaki Reşat Alkan, ile 47 yaşındaki Hülya Aydın arasında çıkan tartışma büyüdü Tokat'ın Niksar ilçesinde belediye çalışanı..

TOKAT Niksar'da 47 yaşındaki Hülya Aydın arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü! yol ortasında kavga sonrası infaz!

Tokat Niksar'da son dakika yol ortasında kadın cinayeti. Olay, Niksar ilçesinde Atatürk Bulvarı bir benzinlik yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz belli olmayan bir nedenle R.A (42) ile Hülya A. (47) arasında çıkan tartışma büyüdü

Tokat’ın Niksar ilçesinde bir şahıs, arkadaşı olduğu ileri sürülen kadını bıçaklayarak öldürdü.

Olay, Niksar ilçesinde Atatürk Bulvarı bir benzinlik yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz belli olmayan bir nedenle R.A (42) ile Hülya A. (47) arasında çıkan tartışma büyüdü. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu R.A. tarafından bıçaklanan kadın olay yerine yere yığılırken, görgü tanıkları tarafından olay yerine 112 Acil yardım ekipleri çağrıldı. Aşırı kan kaybeden kadın kaldırıldığı Niksar Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan cinayet zanlısı ise polis tarafından yakalandı.

Polis, cinayetle ilgili soruşturma başlattı.

Komana (Bizans), Kah-Cun (İran), Dar Ün-Nusret (Selçuklu), Sobaru (Moğol), adlarıyla da bilinen Tokat (Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti Dönemi), Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biridir.

Kuzeyde Samsun, kuzeydoğuda Ordu, doğu ve güneyde Sivas, güneybatıda Yozgat ve batıda Amasya illeriyle komşudur. İlçelerinden Yeşilyurt ve Sulusaray İç Anadolu Bölgesi'nde kalır. 1943 yılında Taşova, 1944'te Artova ve Turhal, 1954 yılındaAlmus, 1987 yılında Pazar ve Yeşilyurt, 1990 yılında Sulusaray ve Başçiftlik ilçeleri kurulmuştur. 2010 TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 12 ilçe, 77 belde ve 609 köy vardır

İlk çağlarda Togayıtlar'ca kurulduğuna inanılan Tokat, Hititlerin, Asurluların, Hurriler ve Kimmerlerin egemenliğinde kaldıktan sonra sırasıyla Perslerin, Makedonyalıların (Büyük İskender Dönemi), Kappodokya Krallığının ve buraya "Comana Pontica" adını veren Pontos Krallığı'nın yönetimine geçti. MÖ 65'te Romalıların ve MS Bizans Devletinin egemenliğine girmiştir. Bizans-Sasani ve Bizans-Arap savaşlarında kritik öneme sahip olan Tokat Kalesi, Malazgirt Zaferinden sonra Danişmedlilerin yönetimine (1071) daha sonra ise Anadolu Selçuklularının (1150) eline geçmiştir.

Kaynak: Diyarbakır Söz