Görüş Bildir

Toplu nikah kıyıldı

Valilik ve Büyükşehir Belediyesince 41 çift için toplu nikah töreni düzenlendi

Toplu nikah kıyıldı

Mardin'de Valilik ve İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince 41 çift için toplu nikah töreni gerçekleştirildi.

Valilik ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetlerince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kızıltepe ilçesinde Mova Park Düğün Salonu'nda 41 çiftin nikahı kıyıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, törende yaptığı konuşmada, bu mutlu günde hep bir arada olmaktan sevinç duyduğunu belirtti.

Ailenin toplum için önemli kuruluşlar arasında yer aldığını anlatan Yaman, hep birlikte çiftlerin bir ömür boyu mutlu olmasına sebep olacak bir birlik kurmalarına şahitlik edeceklerini bildirdi.

Yaman, şunları söyledi:

"Artık sizden kesilen vergilerin ve merkezi daireden gelen ödeneklerin hepsini size harcayacağız. Sizlerin hep yanında olacağız. Kadınlarımızın, engellilerimizin, gençlerimizin yanında olacağız. Mutlu günlerinizde yanınızda olacağız. Allah korusun inşallah sıkıntı olmaz ama o günde de muhakkak bizi yanı başınızda hissedeceksiniz. O sıkıntılarınızı gidermeye çalışacağız. Allah sizleri bir yastıkta kocatsın. 41 çiftimize 41 kere maşallah. Allah nazardan saklasın ve hep beraber Mardin olarak inşallah huzurlu mutlu ve sevinçli olalım."

TOPLU NİKAH KIYILDI

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da her başarılı erkeğin arkasında kadın olduğunu söyledi.

Çankırı, "Şimdi hep beraber sizlerin nikahında nikahını kıyarken hanımlar ne diyecek? Hep beraber 'Evet' diyeceğiz. 16 Nisan'da da inşallah sizlerle beraber bu evet sonucu aldığımızda mutlulukları hep beraber paylaşacağız. Şimdiden sizlere mutluluklar diliyorum. Devlete, millete, ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmenizi diliyorum." ifadelerini kullandı.

Damat Bilal Ay, törenin çok güzel olduğunu aktararak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Damat Şerif Akbacı, "En güzel mutluluğunu bize yaşattılar. Allah razı olsun, buradaki herkesten." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra  nikahları kıyılan 41 çifte evlilik cüzdanları verildi ve altın hediye edildi. Nikah töreninden sonra pasta kesildi ve çiftler törene katılan misafirlerle beraber davul zurna eşliğinde eğlendi.

Törene, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kızıltepe Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Odabaş, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi