TPAO'da güvenlikçiler kuraya dahil olmak istemiyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü'nde çalışan özel güvenlik personeli, kuruma yeni alınacak güvenlikçilerle kuraya dâhil edilmelerine tepki gösterdi.

TPAO'da güvenlikçiler kuraya dahil olmak istemiyor

Gülistan Caddesi İnsan hakları Anıtı önünde toplanan özel güvenlikçiler, burada yaptıkları basın açıklamasında taleplerini dile getirdi.

Yeni alınacak işçilerle birlikte kuraya dâhil edilmeleri ile işlerini kaybedeceklerini savunan özel güvenlikçiler, yeni alınacak güvenlikçilerle mevcutların da işten çıkarılıp hep birlikte kuraya tabi tutulmasının, kendilerini ürküttüğünü ve psikolojilerini de bozduğunu ileri sürdü.

 

Güvenlikçiler adına basın açıklamasını okuyan Hasan Yıldırım, işe güvenerek borçlanan ev alan, kredi çeken ve evlenen arkadaşlarının olduğunu belirtti.

Yıldırım, şunları kaydetti: "TPAO'da 5 yıldır çalışan 185 özel güvenlik personeli ne yazık ki karşınıza yakın zamanda işsiz gençler olarak çıkacağız. Batman'ın mevcut işsizlik oranı ve ekonomik durumu ortada, Batman şartlarında yeni bir işe girmemiz mümkün değil.”

Kurayla işçi alımına karşı olmadıklarına belirten Yıldırım, “Yeni alınacak personelin kuraya tabi tutulmasını istiyoruz. Eğer bizler de yeni alımlarla birlikte kuraya tabi tutulursak şansımız yüzde bir bile olmayacak. Tek umudumuz Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir'dir. Hepimiz biliyoruz ki, bu işin üzerinde durulursa bu sorun çözülecektir. Sayın Bakanımızın bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz