Görüş Bildir

Trabzon merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Gözaltına alınan 47 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 44'ü mahkemece adli kontrol şartı ile 3'ü ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Trabzon merkezli FETÖ/PDY operasyonu

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik Trabzon merkezli operasyonda gözaltına alınan 47 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında çıkartılan karar üzerine gözaltına alınan 47 kişinin Trabzon Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemleri tamamlandı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Trabzon Adliyesi'ne sevk edilen bu kişilerden 3'ü, cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 44 kişi ise adli kontrol şartı ile salıverildi.

Trabzon merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik 13 Haziran'da düzenlenen operasyonda 74 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Aynı gün gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 10 kişiden 9'u adli kontrol şartıyla, 1'i de cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılmıştı.

57 KİŞİDEN 53’Ü ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SALIVERİLDİ

Operasyon kapsamında şimdiye gözaltına alınan toplam 57 kişiden 53'ü adli kontrol şartı ile 4'ü de cumhuriyet savcısı tarafından salıverilmiş oldu. Öte yandan, haklarında gözaltı kararı çıkartılmasına rağmen ulaşılamayan diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi