Trafik ışığı olmayan kavşakta kaza

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Akçakale çevreyolu kavşağında trafik ışıklarının olmaması nedeniyle kaza meydana geldi. Kazazedelerin yakınları kavşakta trafik ışıklarının olmamasına tepki gösterdiler.

Trafik ışığı olmayan kavşakta kaza

Şanlıurfalıların yoğun kullandığı yoldan biri olan Çevre Yolunda bulunan kavşakta kaza meydana geldi.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Akçakale Çevreyolu Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 63 FB 780 plakalı otomobil ile Sedat Orhan yönetimindeki 06 VDU 85 plakalı araç çarpıştı.

Her iki otomobilin şoförleri kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, çarpışmanın etkisiyle refüjlere çarpan araçlarda maddi hasar meydana geldi. Ardından çekicinin çağrılmasıyla araçlar olay yerinden kaldırıldı.

Olay yerinde polis ekiplerinin de beklediği gözlemlenirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay yerine gelen kazazedelerin akrabaları, kavşakta trafik ışıklarının olmadığını belirterek,  bu durumdan rahatsız olduklarını ve gerekli yerlere şikâyette bulunacaklarını belirttiler.

“Bu kavşak ışıksız olur mu?”

Işıkların olmadığı kavşakta neredeyse her hafta kaza olduğunu belirten Mustafa Orhan, “Haftada en az iki kez kaza oluyor. Bu yolun genişliği 60 metredir, kavşağın bu kısmı 50 metredir. Bu ana kavşaktır. Bu kavşak ışıksız olur mu? Ben Karayollarına, Emniyete, trafik polislerine soruyorum. Bu kavşak ışıksız olur mu? Işık takılması için 20 kişinin mi ölmesi lazım. Buraya ne zaman ışık takılacak? Ben buradan her gün geçiyorum. Kazalar oluyor burada. Şimdi de yeğenim kaza yaptı. Daha önce de oğlum kaza yapıp ayağı kırılmıştı. Nasıl olacak, bu ışıkları kim takacak, kim bu işle ilgilenecek?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu konunun peşini bırakmayacaklarını belirten Ali Orhan ise gerekli yerlere şikâyette bulunup dava açacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Burada birkaç kişinin daha ölmesini istiyorlar”

“Şanlıurfa, nüfus bakımından Türkiye’de 9’uncu sırada ama gelin yollara bakın. 60 metre yol, hâlâ bir ışık yok. Burada mutlaka birileri ölecek ki ölmesini istiyorlar. Ondan sonra gelip ışıkları takacaklar. Biz kaç defadır buna şahit oluyoruz. 4-5 sene önce bir yeğenim burada bir kaza yaptı, ölümden döndü. Hiç kimse sahip çıkmadı. Burada birkaç kişinin daha ölmesini istiyorlar. Biz buna dava açacağız. Bu yolu yapanlara, karayollarına, emniyete, Nihat Çiftçi’ye de dava açacağız.” (İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz