Trafo patladı esnaf mağdur oldu

Batman’da şehir merkezinde sıcak hava nedeniyle trafo patlarken esnaf, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını belirtiyor.

Trafo patladı esnaf mağdur oldu

Batman’da aşırı sıcakların etkisiyle elektrik direğindeki bir trafonun patlaması sonucu alev aldı. Sık sık trafonun patlayıp elektriklerinin kesildiğini belirten esnaf, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Meydan Mahallesi Raman Caddesi üzerinde bulunan elektrik direğindeki trafoda, aşırı sıcakların etkisiyle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından trafoda yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve DEDAŞ ekipleri intikal etti. DEDAŞ ekibi olası bir faciaya karşı elektriği keserken yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Olay anı ise çevredeki vatandaşlar tarafından korkuyla izlendi. Trafonun patlaması nedeniyle çarşı esnafı saatlerce elektriksiz kalarak zor anlar yaşadı.

Trafonun patlamasının ardından elektrikleri kesilen esnaf, yılda birkaç kez trafolarının patladığını belirterek duruma tepki gösterdi.

“ESNAF ACILAR İÇİNDE”

İş yapamamanın sıkıntısını yaşarken elektrik kesintileriyle de zor durumda kaldıklarını belirten çarşı esnafından Murat Bağrıyanık, “Müteahhitlerin yaptığı bu trafolar sözde yeni trafolardır. Şu trafolar 6 ayda bir her hafta yanıyor. Esnaf acılar içinde. 500 lira fatura öderken elektriksiz kalıyoruz. Şikâyetçiyiz. Sırf elektrik kesiliyor diye iş yapamıyorum. Sıcaklardan dolayı iş yapamıyoruz, elektrik de kesilince tamamen bunalıyoruz.” diye konuştu.

“YILDA 3-4 DEFA BU ŞEKİLDE YANGIN ÇIKIYOR”

Her elektrik kesintisinde mağdur olduklarını aktaran bir diğer esnaf Edip Şimşek, “Yılda en az 3-4 defa bu şekilde yangın çıkıyor. Dükkânımı kapatmak zorunda kalıyorum. Dükkânımda yaklaşık 200 bin liralık mal var ve dükkânım şu an tehlike altındadır. Dükkânım yanarsa kim benim zararımı karşılayacak? Mağdur durumdayız. Her yangın çıktığında dükkânımı terk etmek zorunda kalıyorum. Yetkililerin bu duruma el atmasını istiyoruz.” dedi

Kaynak: Diyarbakır Söz