Görüş Bildir

Trakya'da hırsızlık yapan şebeke çökertildi!

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri, Tekirdağ ve Edirne'de yaklaşık 250 olaya karıştığını belirlediği şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Trakya'da hırsızlık yapan şebeke çökertildi!

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri artan hırsızlık olaylarını çözmek için özel bir ekip kurarak çalışmaya başladı. Ekibin yaptığı 3 aylık çalışma sonucunda bir hırsızlık şebekesinin Silivri, Tekirdağ ve Edirne'de ev, işyeri ve araçlardan hırsızlık yaparak, çalıntı malzeme bağlantılı oldukları ikinci el malzemecilere düşük fiyata sattıkları tespit edildi. Jandarma ekipleri, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'de bulunan mahkemelerden alınan arama kararı sonrasında Avcılar ve Esenyurt'ta önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda çeşitli suçlardan suç kaydı bulunan ve organize suç örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 4 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan aramalarda ise top kumaş, elektrik malzemeleri ile çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

TRAKYA BÖLGESİNDE 250 HIRSIZLIK OLAYINA KARIŞMIŞLAR 

Gözaltına alınan 4 şüphelinin yapılan detaylı sorgulamasında başta İstanbul'un Silivri ilçesi olmak üzere Tekirdağ ve Edirne'de yaklaşık 250 hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi. Şüpheliler haklarında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Nitelikli hırsızlık', 'İşyerinden hırsızlık' ve 'Otodan hırsızlık' suçlarından sevk edildikleri mahkeme tarafından 3'ü tutuklandı.

OPERASYON JANDARMA KAMERASINDA 

Ekiplerinin yaptığı operasyon jandarma kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Jandarma araçlarının operasyona gitmesiyle başlayan görüntülerde, bir şüphelinin yakalanarak bulunduğu adresten çıkartılması görüldü. Ekiplerin bir deponun kapısını açtıktan sonra alt kata inmeleri görüntülere yansıdı. Deponun alt katında çeşitli çalıntı malzemelerle kutuları olduğu görüldü. Jandarma ekiplerinin şüphelileri adliyeye sevk etmesi ile görüntüler son buluyor. 

HIRSIZLIK OLAYLARI GÜVENLİK KAMERASINDA

Şüphelilerin yaptığı hırsızlık olayları çeşitli işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Şüphelilerin bir işyerinden sırtlarında kumaş toplarını taşıdığı görülüyor. Başka bir işyerinde ise, kablo makaralarını yerde yuvarlayarak taşıdıkları görüntülere yansıdı. Dana sonra bir kamyonun dorsesinde bulunan kutuları kendi otomobillerinin bagajına yüklemeleri görüntülere yansıdı. 

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi