Görüş Bildir

Türkiye bu sene Eurovision'a girecek mi?

TRT, Türkiye bu sene Eurovision'a girecek mi? Konusunda son dakika açıklama yapıldığını iddia etti.

Türkiye bu sene Eurovision'a girecek mi?

Türkiye bu sene Eurovision'a gircek mi? Eurovision konusunda TRT son dakika açıklama yaptı iddialarını araştırdık. 2012 senesinden bu yana Türkiye'nin Euroviisio'da olmadığı konusu Eurovision Dream-INFE Turkey ekibi tarafından TRT'ye iletildi. ve TRT'nin de çok kısa bir süre içerisinde açıklama yapacağı iddia edildi

TÜRKİYE EUROVİSİON'A GİRECEK Mİ?

2012'den bu yana Eurovision'a katılım olmadığını belirten Durgut, INFE TURKEY - Eurovision Dream Resmi Eurovision Fan Kulübü olarak geçtiğimiz günlerde tüm Eurovision severlerin ortak talebini, dilekçe-mektup şeklinde TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve TRT Müzik Dairesi Başkanı Amber Türkmen’e ilettiklerini söyledi.

TRT’den yapılan açıklamada ise TRT Müzik Dairesi Başkanı Amber Türkmen’le, INFE Turkey Genel Koordinatörü Ali Durgut’un, mektup sonrası bir görüşme yaptığı belirtilerek, “Eurovision ile ilgili açıklama yakında TRT tarafından yapılacaktır. Ayrıca Eurovision Dream - INFE Turkey'in ve Genel Koordinatörü Ali Durgut'un çalışmaları TRT tarafından takip edilmekte ve takdirle karşılanmaktadır” denildi.

TRT HAKKINDA

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu kısaca TRT, 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve kamu yayıncılığı yapmakla görevli Türkiye'nin ilk, günümüzdeki tek kuruluşu. 1990'lı yılların başında ilk özel televizyon ve radyo kanalı yayına başlayana dek Türkiye'de ilk radyo ile televizyon yayıncılığı yapan tek kurum olarak hizmet verdi. Yine Türkiye'de televizyon ve radyo yayıncılığı konusunda ilk örnekleri oluşturdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir