TRT Saz Sanatçısı Hüseyin İleri öldü mü? Mustafa Sandal'ın acı günü

TRT sanatçılarından olan Hüseyin İleri öldü mü? sorusu çok merak edilir oldu. Sanat camiasındaki tüm vefatları sosyal medya adresiinden neredeyse ilk olarak duyuran ünlü sanatçı Onur Akay, ünlü popçu Mustafa Sandal’ın ritim saz ustası olan dedesi Hüseyin İleri’nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

TRT Saz Sanatçısı Hüseyin İleri öldü mü? Mustafa Sandal'ın acı günü

TRT sanatçılarından olan Hüseyin İleri öldü mü? sorusu çok merak edilir oldu. Sanat camiasındaki tüm vefatları sosyal medya adresiinden neredeyse ilk olarak duyuran ünlü sanatçı Onur Akay, ünlü popçu Mustafa Sandal’ın ritim saz ustası olan dedesi Hüseyin İleri’nin hayatını kaybettiğini açıkladı. Şimdilerde herkes Mustafa Sandal'ın dedesi Hüseyin İleri'nin dedesinin kim olduğunu merak ediyor. Emekli TRT sanatçısı olan Hüseyin İleri'nin 91 yaşında olduğu açıklandı.

SOSYAL MEDYA DA PAYLAŞTI

Akay, “Mustafa Sandal’ın dedesi, Ankara Radyosu emekli usta ritim sanatçısı Hüseyin İleri'yi kaybettik. Radyoda spikerler, “Ve Hüseyin İleri” diye takdim ederlerdi ve bu şekilde hafızalarda yer etmişti. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, sanatçı arkadaşımız Mustafa Sandal’a, annesine ve yakından tanıdığım teyzeleri başta olmak üzere, tüm ailesine başsağlığı diliyorum.” notunu düştü.

2012'DE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Şarkıcı  Mustafa Sandal, eşi Emina ile birlikte,  Muğla'nın Fethiye İlçesi  Göcek Beldesi'ndeki evinden çıktığı sırada dengesini kaydederek düşüp yaralanan dedesi ritim saz ustası 86 yaşındaki Hüseyin İleri'yi hastanede ziyaret etti.TRT eski sanatçılarından, darbuka virtüözü Hüseyin İleri, geçen Cuma günü öğle saatlerinde evinden dışarı çıktığı sırda dengesini kaybedip düştü. Burnundan ve kolundan yaralanan İleri, ambulansla  Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan kontrollerde burnunda kırık ve kolunda çatlak tespit edilen İleri, tedaviye alındı. İleri'yi hastanede geçen cumartesi günü eski modacılardan Nail Yurdakul, kızları Tülin ve Sema İleri ile torunu  Mustafa Sandal'ın eşi Emina ve  Sandal'ın kayınbiraderi milli basketbolcu Mirsad Türkcan ziyaret etti. İstanbul, Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki konserleri nedeniyle  Sandal ise dedesini ziyarete gelemedi. Konserleri, dün sona eren  Sandal, ilk iş olarak dedesini ziyarete geldi.

MUSTAFA SANDAL HAKKINDA

90'lı yılların başlarında çok sayıda ünlü şarkıcıya verdiği bestelerle müzik piyasasında önemli bir tanınırlığa ulaşan sanatçı 1994 yılında yayınladığı ilk stüdyo albümü Suç Bende ile önemli bir ticari başarı yakalayarak tüm Türkiye'de tanınan bir sanatçı haline geldi. İlk albümünün ardından 1996 yılında Gölgede Aynı isimli albümüyle pek çok ödül kazandı. 1998 yılında Detay adlı çalışmasıyla müzik piyasasına hızlı bir giriş yaρan Mustafa Sandal bu albümle de önemli bir ticari başarı yakaladı ve Aya Benzer isimli parçasıyla listelerde 1 numara oturdu. Ardından Sony Music'le sözleşme imzaladı ve Araba adlı albümünü dünyanın dört bir tarafında satışa sundu. sozkimin.com Araba ve Aya Benzer parçalarıyla yurtdışında da tanınırlığını arttırdı. 2000 yılında Akışına Bırak isimli 4. stüdyo albümünü çıkardı. 2002 yılında çıkardığı Kop adlı albümüyle "En İyi Erkek Sanatçı" dalında ödül kazandı. 2003 yılında Universal Music-Polydor etiketiyle Seven adını verdiği çalışmasını yurtdışında dinleyicilere sundu ve 1 yıl sonra İste isimli albümünü Türkiye'de yayınladı. 3 yıllık bir aranın ardından Devamı Var isimli çalışmasını piyasaya sunan Mustafa Sandal 2009 yılında çıkardığı Кarizma adlı albümün ardından 2011'de Gülben Ergen'le birlikte çıkardığı Şıkır Şıkır o yılın en çok indirilen şarkısı oldu. 2012 yılında 10. stüdyo albümü olan Organik'i çıkarttı. 2013 yazında ise Tesir Altında isimli çalışmasını piyasaya sürdü ve bu çalışma 2013 yılının en çok satan single'ı oldu

Kaynak: Diyarbakır Söz