TRT1 Sokak Lezzetleri sahipsiz kaldı! Sunucu Seval Akbaba kanser illetine yenik düşerek hayatını kaybetti! Seval Akbaba kimdir?

Uzunca bir süredir kanser tedavisi gören ünlü sunucu Seval Akbaba kanser illetine yenik düştü. Ekranların ünlü mü ünlü güzel mi güzel sunucusu Seval Akbaba hayatını kaybetti. Seval Akbaba'nın ölüm haberini yapımcı arkadaşı Tunahan İlbars Facebook hesabından duyurdu. Seval Akbaba kimdir?

TRT1 Sokak Lezzetleri sahipsiz kaldı! Sunucu Seval Akbaba kanser illetine yenik düşerek hayatını kaybetti! Seval Akbaba kimdir?

Uzunca bir süredir kanser tedavisi gören ünlü sunucu Seval Akbaba kanser illetine yenik düştü. Ekranların ünlü mü ünlü güzel mi güzel sunucusu Seval Akbaba hayatını kaybetti.  Seval Akbaba'nın ölüm haberini yapımcı arkadaşı Tunahan İlbars Facebook hesabından duyurdu. Seval Akbaba kimdir?

TRT 1'de yayınlanan Sokak Lezzetleri programının sunucu Seval Akbaba, kanserle olan yaşam mücadelesini bu sabah kaybetti. Ekranların güzel sunucusu hayata veda etti. Seval Akbaba'nın vefat haberini yapımcı arkadaşı Tunahan İlbars duyurdu.

Tunahan İlbars Facebook hesabından Seval Akbaba'nın fotoğrafını paylaştı.

Tunahan İlbars paylaşım notunda: "Bundan bir kaç yıl önce girdi hayatıma. Önce sunucumdu... Sonra, dostum, can yoldaşım, sırdaşım ve kardeşim oldu. Bugün o kardeşimi kaybetmenin tarifsiz acısını yaşıyorum... Bir çok insan için öldükten sonra arkasından güzel şeyler söylenir. Kimi doğrudur, kimi abartıdır. Ancak Seval, şu üç günlük dünyada tanıdığım en temiz, en dürüst ve en iyi insanlardan biriydi. 'Kanatsız melek' tanımı en çok O'na yakışırdı. Belki de bu kirli dünya O'nun gibi melek ruhlu birine fazla geldi. Söylenecek, anlatacak o kadar çok şey var ki... Velhasıl seni hep bu fotoğraftaki gibi hatırlayacağım güzel arkadaşım. O sıcacık, içten, gülen gözlerinle... Hayatımıza hep güzel şeyler kattın, yüce Rabbim de ahirette sana nice güzellikler nasip etsin... Seni çok seviyorum..." ifadelerine yer verdi.

Hepinizi İliklerime Kadar Hissediyorum!

Güzel sunucu Seval Akbaba, yaklaşık 5 hafta önce Instagram sayfasından sağlığı ile ilgili bilgi vermiş ve bu zor gününde kendisine destek olanlara bu sözlerle teşekkür etmişti.

Akbaba; “Eğer sen Allah'ın seni koruduğuna ve senin duana cevap vereceğine inanıyor, bunu hissediyorsan bu hakikidir. Çünkü o kulunun zannı üzerindedir. Kim de Allah'tan umudunu kesmişse o da bunda haklıdır! Tevekkülü zayıf demektir. Buna yürekten inanıyorum. Çok zorlu geçen 3. hafta. Buna da şükür diyorum. Allah'ım beterinden saklasın. Gelen tüm telefon, mesajlarınız, mailleriniz ... Hergün gönderdiğiniz şifa duaları. .. Yorgunluğumun üstüne enerji veriyor bana. O kadar çok şey söylemek istiyorum ki... Ama anlatacağım, söyleyeceğim her söz kifayetsiz kalıyor. Beni merak ettiğinizi biliyorum ama hiç gücüm yoktu elime telefonu alıp bir kaç satır yazmaya. Bu hafta 3. kemoterapiyi alacağım. Yine kendimde olmayacağım. Ama inatçılığımla Allah'a olan sonsuz inancım ile o davetsiz misafiri yok etmek için tüm güçleri ile çalışan askerlerim ile ben savaş halinde olacağız. Milyonlarca insanın tüm duaları, siz güzeller hepinizi iliklerime kadar hissediyorum. Varlığınız gücümdür. Meleklerime ve hepinize yanımda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Allah'ın tüm güzellikleri üstünüze olsun.” dedi.

SEVAL Akbaba, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü’nden mezun olduktan sonra Zonguldak’ta bir köy okulunda bir buçuk yıl müzik öğretmenliği yapmış. Ama İstanbul’a dönme kararı alınca öğretmenlik serüveni yarım kalmış. İstanbul’a döndüğünde bir ajansa kayıt olmuş ve reklam oyunculuğu yapmaya başlamış. Birçok reklam filminde oynamış, modellik yapmış. Ardından bir yayınevinde reklam müdürlüğü görevini üstlenmiş. O da yetmemiş kendi tasarım ajansını kurmuş. Derken bir gün bir yemek programı evine konuk olmuş ve tam beş çeşit yemek yapmış. Tarifleri büyük ilgi görmüş. Ve sonunda ait olduğu mesleği bulmuş. TRT Türk’te yayımlanan “Sokak Lezzetleri” programını sunması için teklif gelmiş…

TRT Haber, TRT tarafından 18 Mart 2010 tarihinde TRT 2'nin yerine kurulan haber kanalıdır.[1] 18 Kasım 2013 tarihinde logosunu ve stüdyolarını değiştirip eş zamanlı HD Yayına geçmiştir.

TRT Haber HD, Türksat 3A'da 11054 V 30000 3/4 frekansından, D-Smart'ta 32. kanalda,Teledünya'da 10. kanalda, Tivibu'da 300. kanalda, Filbox'ta 11054 V 30000 3/4 frekansından yayın yapmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz