Görüş Bildir

Tunceli Pülümür'de bulunan ceset, Necmettin öğretmene ait çıktı

Teröritler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz, o günden beri aramaktaydı. Geçtiğimiz günlerde Tunceli Pülümür Çayı'nda bir erkek cesedi bulunmuş ve cesedin Öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu iddia edilmişti.

Tunceli Pülümür'de bulunan ceset, Necmettin öğretmene ait çıktı

Teröritler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz, o günden beri aramaktaydı. Geçtiğimiz günlerde Tunceli Pülümür Çayı'nda bir erkek cesedi bulunmuş ve cesedin Öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu iddia edilmişti. Arama tarama faaliyetleri akabinde bulunan cesedin Öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğu tunceli Valiliği tarafından açıklandı.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Erzincan yolu üzerinde bulunan erkek cesedinin, öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun tespit edilmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı. Öğretmeni katleden hainlerin gerekli cevabı en kısa sürede alacaklarını belirten Vali Sonel, "Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, hain ve alçak teröristlerce kaçırılmıştı.12 Temmuz günü arama faaliyetleri esnasında Pülümür çayı etrafında bir erkek cesedi bulundu. Bu ceset öncelikle Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Tanınmayacak haldeydi. Burada babadan ve naaştan alınan kan ve DNA örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu sabah maalesef üzücü haberi almış olduk. Bulduğumuz naaşın şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'a ait olduğunu öğrendik. Naaşın Gümüşhane’ye nakli  için gerekli işlemler adli mercilerimizce yapılmakta. 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde olması da bizi ayrıca üzdü. Bu vatanımız kolay vatan yapılmadı.  Rabbim vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı bölmek isteyen hainlere, birlik ve beraberliğimizi bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin. 2 hafta önce burada göreve başlamıştım. Kaçırılan öğretmenimizin babasıyla da görüşmüştüm. Bu işin üzerinde olduğumuzu her zaman kendisine ifade ediyordum. Şehit öğretmenimizin babasıyla ölüm haberi  gelmeden önce konuşmuştum. Devletimizin kararlılığını anlattım. Devletimizin her zaman öğretmenimizin ailesinin yarınında olduğunu söyledim. Terörle mücadelede kararlılığımız sürecektir. Öğretmenimizi hunharca şehit eden caniler, gerekli cevaplarını kısa sürede alacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

KAÇIRILDIKTAN BİR KAÇ SAAT SONRA ŞEHİT EDİLMİŞ

Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit olduğunun açıklanmasının ardından, olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik kaynaklarının yaptığı araştırmaya göre, PKK'lı teröristler, öğretmen Necmettin Yılmaz'ı kaçırdıktan birkaç saat sonra şehit etti. Kaynaklar Yılmaz'ın sorgulandıktan sona, başından silahla vurularak Pülümür Çayı'na atıldığını kaydetti. Necmettin Yılmaz'ın cesedi üzerinde yapılan otopside başında 2 kurşun yarası tespit edilirken, Yılmaz'ın kurtarılması için çok sayıda operasyon yapıldığı, ancak sonuç alınamadığı belirtildi.

PKK tarafından şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın cenazesi Malatya'daki otopsi işlemlerinin ardından memleketi Gümüşhane'ye gönderildi.Adli Tıp'ta cenaze işlemlerini takip edenler arasında bulunan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, şehit edilen 24 yaşındaki Necmettin öğretmenin bu ülkenin geleceğini aydınlatmaya çalışan eğitim neferlerinden birisi olduğunu belirterek, "Ama maalesef karanlıktan yara gibi kaçan terör örgütü bu genç kardeşimizi şehit etti. Şuanda gerçekten çok üzgünüz. Neslimizin geleceğe taşınması, gençlerimizin ve çocukların değerlerine bağlı yetişmesi için bu arkadaşlarımıza saygı duyulması gerekirken maalesef öğretmen arkadaşımızı şehit ettiler. Eğitim-Bir-Sen olarak karanlığa karşı teröre karşı mücadelemizi meşru zeminler üzerinde bundan sonrada devam ettireceğiz. Ama bunu yapanlar şunu unutmasınlar ki biz bir ölürüz bin diriliriz. biz öyle bir topluluğuz. Bunu 15 Temmuz'da gösterdik, 15 Temmuzun yıl dönümünde dünde, bugün de göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

TUNCELİ'DE KİMLİĞİ BELİRSİZ CESET BULUNMUŞTU

Tunceli'de Pülümür Çayı'nda bir erkek cesedi bulundu. Cesedin geçen ay teröristler tarafından kaçırıldığı iddia edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'a ait olup olmadığı araştırılıyor.

Güvenlik güçleri arama tarama faaliyetleri sırasında Pülümür çayında bir ceset buldu. Cesedin kimliğinin tespit edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel cesedin, geçen ay Tunceli Pülümür yolunda PKK'lılarca kaçırıldığı öne sürülen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'a ait olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

Öğretmenin aracı 16 Haziran'da görev yaptığı Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane giderken teröristlerce kurşunlanıp yakılmıştı. Öğretmenden o tarihten bu yana haber alınamıyordu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir