Tunceli'de PKK sığınakları bulundu

Tunceli'de güvenlik kuvvetleri tarafından yürütülen operasyonlarda terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı belirlenen 2 sığınak ve 1 mağara tespit edildi. Ele geçirilen malzemeler imha edildi.

Tunceli'de PKK sığınakları bulundu

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4. Komando Tugay Komutanlığı tarafından Tunceli merkeze bağlı Uzuntarla Köyü kırsalı Tokluk Yayla Evleri bölgesinde 9 Nisan'da yürütülen arazi arama tarama faaliyetleri esnasında 2 sığınak ve 1 mağara tespit edildi.

Terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı belirlenen sığınaklarda ve mağarada, içinde kimyasal karışım ve fünyesi bulunan, küçük tüpten yapılmış el yapımı patlayıcı düzeneği ile 3 elektrikli fünye, 2 kilogram plastik şişe içerisine hazırlanmış kimyasal karışım, oto uzaktan kumanda cihazı, 8 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, ses kayıt cihazı, 1 metre tökez teli, akım ölçer, muhtelif miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Tespit edilen mağara ve malzemeler, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, olay yeri inceleme timi tarafından yerinde tahrip edilmiştir'' denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz