Turistler'in yeni gözdesi Ordu

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, başta Araplar olmak üzere turistlerin son yıllarda Ordu’yu yoğun olarak ziyaret etmeye başladığını belirterek, "Geçen yıl ilimizi ziyaret eden turist sayısı yüzde 42 artarak, 480 bin turist geldi. Ziyaret edenlerin yaklaşık 50 bini Arap ve diğer yabancı turistlerden oluşuyor" dedi.

Turistler'in yeni gözdesi Ordu
Deniz, dere, yayla ve doğa turizminin ön plana çıktığı Ordu’da, Ordu-Giresun Havalimanı’nın da hizmete girmesiyle birlikte tatilci ve turist sayısı katlanarak artmaya başladı. Geçen yılın Mayıs ayında Ordu-Giresun Havalimanı’nın da ulaşıma açılması kentin turizm potansiyelini artırdı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, havalimanının açılması, kentte tanıtım faaliyetlerinin artırılmasıyla turizmde önemli bir noktaya gelindiğini kaydetti. Geçen yıl kenti ziyaret eden turist sayısında yüzde 42 oranında artış kaydedildiğini ve 480 bin turistin Ordu’yu ziyaret ettiğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu bu yıl hedeflerinin 1 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi. Önceki yıllarda 17 bine yakın olan Arap ve diğer yabancı turist sayısının da geçen yıl 50 binin üzerine çıktığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
"Deniz tatilinde insanlarda bir yerde doyuma ulaştı. İnsanlar ormanda, yeşillikte, kuş cıvıltıları eşliğinde yaylalar, kanyonlar ve şelalelerde tatil yapmak, dinlenmek istiyor. Bozulmamış koyları, doğası ve sahili ayrı bir güzelliğe sahip. Perşembe ilçemiz de turkuaz mavisi deniz ile zümrüt gibi yemyeşil ormanın kucaklaştığı bir ilçe. Buna benzer birçok yer var Ordu’da. Dereler, türkülere konu olmuş. Ordu’nun her yeri dere ve şelale, keşfedilmeyi bekliyor. Derin kanyonlar var. Bazıları rafting yapmaya müsait."
"İL EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR"
Arap turistlerin hem kenti ziyaret ettiğini hem de gayrimenkul alarak il ekonomisine katkı sağladığını da belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu şunları söyledi:
"Geçen yıl 50 bin Arap ve diğer yabancı turist ilimizi ziyaret etti. Ancak biz bunları yeterli görmüyoruz. Yatak kapasitemiz 5 bin 500 civarına ulaştı. İnsanlarımız doğayla başbaşa, kuş sesleri içerisinde ormanda ve köylerde tatil yapmayı da tercih ediyor. Dolayısıyla bu bilinci de oluşturmaya başladık. Burada sahil boyunca gerek Perşembe ilçemizde gerekse diğer ilçelerimizde uzun sahil yolları bulunuyor. Ordu, hem huzur hem güvenlik hem de her açıdan gelecekte 'turizmde ben de varım' diyen illerin başında olacak. Yerel göç inşallah tersine dönecek, insanlarımız iş bulacak. Turizm sektörü yüzlerce kişiye işveren bir sektör. Tarımı yapılmayan, doğal yetişen bir çok ot türü nefis yiyeceklere dönüyor burada. Bunu da turizme kazandırmışlar. İnsanlar Ordu’ya geldiğinde tamamen doğal, sağlıklı beslenme imkanına kavuşacaktır. Ordu’nun nefis yerel mutfağından tatmak için Gastronomi turizmi de yapılabilir."

Kaynak: DHA