Turizm beldesi Side ilçe olmak istiyor

Her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesi, İçişleri Bakanlığı tarafından ilçe olmak istiyor.

Turizm beldesi Side ilçe olmak istiyor

Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, yaptığı açıklamada, Helenistik dönemde bölgesinde ithalat ve ihracat yapabilen tek liman kentinin artık ilçe olma zamanının geldiğini söyledi. Side'nin kış nüfusunun 11 bin, yaz nüfusunun ise 113 bin olduğunu belirten Uçar, Antalya'nın İbradı ilçesinin nüfusunun bin 780, Akseki'nin 3 bin 500 ve Gündoğmuş'un ise 2 bin 200 olduğunu hatırlattı.

Side Belediyesi'nin, 2012 tahmini bütçesinin 45 milyon lira olduğunu belirten Uçar, İbradı ilçesinin ise 2 milyon lira olduğuna dikkat çekti. Side'nin Pamfilya bölgesinin metropolis (eyalet merkezi) şehri olduğunun altını çizen Uçar, antik dönemde Side'nin, bütün Akdeniz'de geçerli olan parasını basacak kadar ekonomik güce sahip olduğunu kaydetti. Side'nin, Bizans döneminde Doğu Pamfilya'nın Piskoposluk merkezi olduğunu belirten Uçar, tarihi şehirde 1895 yılına gelinceye kadar 800 yıl süresince yaşamın olmadığını ifade etti. Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmiş dönemlerde Pamfilya bölgesinin başşehri olan Side'nin artık ilçe olma zamanı geldi. Side'nin ilçe olma konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı ve bakanlar ile görüşmemiz devam ediyor. Side'nin ilçe olması konusunda çok kararlıyız. Konuyu önümüzdeki günlerde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşeceğiz. Artık dünyada Side bir marka oldu. Bu markayı en iyi şekilde korumamız için ilçe olmak zorundayız. Antalya'nın İbradı ilçesinin nüfusu bin 780. Bugün bölgemizde 180 bin yatak Avrupa pazarında Side ismi ile satılıyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz