Görüş Bildir

Turizm fuarını insan akını oldu

Van'da 27-30 Eylül'de düzenlenen "9. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı"nı 47 bin 580 kişi ziyaret etti.

Turizm fuarını insan akını oldu

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Türkiye, İran, Ermenistan ve Gürcistan'dan 263 firmanın katıldığı fuara Vanlıların yanı sıra kentteki turistler de ilgi gösterdi.

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, yaptığı yazılı açıklamada, fuara ilginin geçen yıllara oranla arttığını bildirdi.

47 bin 580 kişi ziyaret etti

Bu yılki fuarı rekor katılımla tamamladıklarını belirten Güler, "Bu yıl 9'uncusunu gerçekleştirdiğimiz fuar, beklenenin üstünde bir performansla bölgemiz ve ülkemiz turizmine büyük moral oldu. 154 stantta 263 firmanın tanıtımını yaptığı fuarı 47 bin 580 kişi ziyaret etti. 3 ülkeden 30 katılımcı, 12 ülkeden 3 bin 280 ziyaretçi ağırlayan fuarımız, Türkiye'de kendi branşındaki Emitt ve Travel Turkey'den sonra üçüncü büyük turizm fuarı olma özelliğini taşıyor." ifadesini kullandı.

Güler, Van'da 4 gün boyunca turizmin konuşulduğunu, birçok ülkeden katılımcı ve ziyaretçinin verimli görüşmeler yaparak bölge turizmi için önemli kararlar aldığını belirtti.

Bölgenin yeni tur organizasyonlarıyla tanışacağını bildiren Güler, şunları kaydetti:

"Fuarların amacı katılımcıların etkin tanıtımını sağlayarak yeni bağlantılar oluşturmaktır. Fuara katılım gösteren 263 firmamız yurt içi ve yurt dışından gelen profesyonel ziyaretçilerle verimli görüşmeler yapmış, birçok bağlantı kurarak Van'dan memnun ayrılmışlardır. Türkiye'nin doğusuna, Batı Asya, Pasifik ve Ortadoğu pazarlarına açılmak isteyen turizmciler için Van Turizm Fuarı'nın ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. Fuarımızı önümüzdeki yıllarda geliştirerek devam ettireceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi