TUSCON üyeliği Nejat Güllü'nün başını yakmıştı, salınıverildi

Nejat Güllü, gözaltına alındıktan sonra mahkeme kararı ile serbest bırakıldı. Konjonktür içinde olduğunu anlatan Güllüoğlu Baklavalarının sahibi Güllü, TUSCON'a üyeliğimiz bizi yaktı' diyerek FETO'ya beddua etti.

TUSCON üyeliği Nejat Güllü'nün başını yakmıştı, salınıverildi

Güllüoğlu Baklavalarının sahibi ve kurucusu olan Nejat Güllü Feto operasyonlarında hakkında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra yakalanmış ve mahkemeye çıkartılmıştı. Mahkeme sonrasında Güllü ailesine müjdeli haber tez ulaştı. Nejat Güllü, yurt dışı yasağı ile birlikte serbest bırakıldı.

TUSCON ÜYELİĞİ YAKALATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Gülen örgütünün iş dünyası yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iki defa yakalanan ve mahkemece serbest bırakılan Nejat Güllü, TUSKON üyeliği nedeniyle gözaltına alındığını ve "Çünkü buraya üye olmasaydık piyasada aleyhimize kampanya başlatabilirlerdi" dedi.

Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğince, delil durumunun lehine değişme ihtimali göz önüne alınarak serbest bırakılan Güllü, "Siz örgüte üye misiniz? Neden üye oldunuz? Nasıl yaptınız? Yardımınız oldu mu?' şeklinde sorular soruldu. Biz, zamanında herkes gibi bu TUSKON'a girdiğimizi söyledik" diye konuştu.

AMA KONJONKTÜR İÇİNDE

İfadesinde TUSKON'dan ayrıldığını söylediği anımsatılan Güllü, "İşte oraya üye olduk ama bu da bizim o zamanki konjonktür içinde. Sonradan biz bunlara istifa ettiğimizi bildirdik. Fakat bu istifamız işleme kondu mu konmadı mı bilmiyorum. Türkiye'de 2009, 2010, 2012 yıllarında bu kuruluş en popüler kuruluştu. Onun için de herkes, bütün iş adamları oraya gitti. Çünkü buraya üye olmayınca piyasada aleyhinize bir kampanya başlatılabilir, bilmem ne yapılabilir" diye konuştu.

FETO'YA BEDDUA

Güllüoğlu baklavalarının sahiplerinden Nejat Güllü, "Nasıl bir örgütmüş ki nasıl bir sinsi kuruluşmuş ki bu buralara kadar gelmiş. Bunu yapanların hepsinin Allah belasını versin diyorum." diye konuştu. Güllü, Türk adaletine güvendiğini mağdur tarafın kendisi olduğunu söyledi. Tamamen kandırıldık diyen Güllü, "Biz bunları rüyamızda görsek inanmazdık. Poliste militan yetiştirilmiş. İşte cumhurbaşkanımızın yaverine kadar çıkmışlar bunlar" dedi.

NEJAT GÜLLÜ BİYOGRAFİSİ

stanbul’a Güllüoğlu baklavalarını tanıtan Mustafa Güllü’nün büyük oğlu Mehmet Nejat Güllü, 1952 yılında İstanbul’da doğdu. Ailesinin kuşaklar boyu sürdürdüğü baklavacılığa, Gaziantep’te amcası Halit Güllü’nün yanında başladı. Bir yandan okula giden M. Nejat Güllü diğer yandan okul harici zamanlarda imalathaneye girerek önce baklava tepsilerini yıkamaya başladı. 12 yaşında girdiği imalathaneden bir daha ayrılmadı, ustalarından icazet alarak iyi bir baklava ustası oldu.Halen günlük 3 tonu baklava olmak üzere, toplam 5 tonluk üretim kapasitesiyle Güllüoğlu’nun Kağıthane’deki üretim tesisleri, ürünlerini dünyanın bir çok şehirlerine ulaştırmak için 24 saat çalışıyor. Yurt içi şubelerin yanında; Manhattan, Brooklyn, Los Angeles, Miami, New Jersey, Brüksel, Amsterdam, Düsseldorf ve Suudi Arabistan’da açılan şubelerine çok yakında KKTC, Çin, Kanada ve Avrupa’nın pek çok kentinde açılacak yeni yurt dışı şubeleri eklenecektir.

Bir buçuk asırlık aile geleneğini koruyan, değişmeyen kalite ve lezzetiyle her geçen gün dünya markası olma yolundaki çabalarını ekibine aşıladığı heyecanıyla yürüten M. Nejat Güllü Dünyaya bir Türk tatlı markası kazandırmanın gururunu taşımaya ve mesleğe ilk başladığı dönemdeki heyecanını, azim ve amacını koruyarak devam edecektir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler