Görüş Bildir

TV Net'te Atatürk'e hakaret eden Sülayman Yeşilyurt tutuklandı

TV Net'te Derin Tarih isimli programda Atatürk' e hakaret ettiği belirlenen Süleyman Yeşilyurt, teslim olması akabinde tutuklandı

TV Net'te Atatürk'e hakaret eden Sülayman Yeşilyurt tutuklandı

TV Net'te Derin Tarih isimli tarih ptogramı yaklaşık bir haftadır gündemi zorlamakta. Tarihe dayalı programda geçtiğimiz bölüm de Atatürk'e hakaret dosyası yayınlanmıştı.  Süleyman Yeşilyurt, program sırasında Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Yeşilyurt, bugün teslim oldu. Halkı kine sürüklemek suçundan geçtiğimiz gün hakkında yakalama kararı çıkartılan Yeşilyurt, teslim olması akabinde tutuklandı.

TVnet'teki Derin Tarih adlı programda Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sözlerinin ardından "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Süleyman Yeşilyurt Bakırköy Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu. Yeşilyurt kaçmadığını, Atatürk'e hakaret etmediğini savundu.

Yeşilyurt, "Kaçmadım. Bir meczupla beni karıştırdılar. 7 ay önce videosu çekilmiş. Onun fotoğrafıyla beni yan yana koydular. O kaçıyor, ben kaçmıyorum. Benim onunla ne alakam var? Yalnız burada çifte standart var. Ben o programa konuk olarak gittim. Moderatörler yok. Hakkaniyet olması lazım. Şimdi o insanlar meydanda yok. 4 gündür evde polis bekliyorum. Çocuklarıma dedim ki 'Ben gidiyorum artık. Dayanamayacağım.' Kaçmadım, buradayım. Bu bilinsin" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir