Görüş Bildir

Twitter ve Facebook neden yavaşladı! Twitter'da TT olan terör saldırısı sonrasında sosyal medya da hayat durdu

Facebook Twitter neden yavaşladı? 17 Şubat 2016. Ankara'da bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucunda 28 ölü ve 61 yaralı haberinin duyulmasından sonra Facebook ve Twitter girişleri adeta kasıldı. Başkent Ankara'nın en aktif mekanlarından birinde meydana gelen patlama sonrasında sosyal medya ağlarındaki kasılmanın sebebi ne olduğu açıklandı mı?

Twitter ve Facebook neden yavaşladı! Twitter'da TT olan terör saldırısı sonrasında sosyal medya da hayat durdu

Facebook Twitter neden yavaşladı? 17 Şubat 2016. Ankara'da bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucunda 28 ölü ve 61 yaralı haberinin duyulmasından sonra Facebook ve Twitter girişleri adeta kasıldı.  Başkent Ankara'nın en aktif mekanlarından birinde meydana gelen patlama sonrasında sosyal medya ağlarındaki kasılmanın sebebi ne olduğu açıklandı mı?

Ankara’daki terör saldırısının ardından Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerine erişimde sorun yaşanırken, kullanıcılar mevcut yavaşlığın Ankara'da meydana gelen saldırı ile ilgili olduğunu belirtiyor.

TWITTER'DA KISA SÜREDE TREND OLDU

Sosyal medyada kısa süre içerisinde trend listesinin zirvesine yerleşen #Ankara hashtag'i altına on binlerce yorum yapılırken, Twitter kullanıcıları teröre karşı #HepBirlikte ve #terörelanetolsun etiketlerini de trend listesine taşıdı. Ankara ile ilgili dakikada 500 tweet atılırken, son iki saatlik dilim içerisinde ise 160 bin "Ankara" konulu tweet atıldığı gözlemlendi. Aynı zamanda Ankara etiketi dünya çapında da Twitter'da trend listesinin ilk sırasına yükseldi.

'BANT GENİŞLİĞİ BİRKAÇ TUŞ İLE DARALTILABİLİR...'

Geçtiğimiz Ekim ayında meydana gelen Ankara'daki terör saldırsının ardından söz konusu kısıtlamalarla ilgili açıklama yapan Alternatif Bilişim Derneği Üyesi Barış Büyükakyol ise Türkiye’de Twitter ve Facebook gibi her internet sitesinin kullandığı bir bant genişliği olduğunu belirterek, “Bu bant genişliği birkaç tuşluk işlemle daraltılabilir. Bunu daraltırsanız, geçebilecek veri hacmi düşerek site yavaşlar. Buradaki daraltmaya da ‘throttling’ işlemi denir. Yani Twitter’ın kendi ana sunucusuna giden otoyolun şeritleri kapatılıyor. Yoldan hızlı gidilmiyor” demişti.

Sosyal medya uzmanı ve bilişim avukatı Serhat Koç ise, sitelerin teknik olarak yavaşlatılabildiğini belirterek, “İnternet sağlayıcılarında, her siteye ait çok sayıda IP havuzu var. Bu havuzdaki IP’lerin bant genişliği düşürülebilir. Nedeni politik ya da ticari olabilir. Türkiye’de bu konuda yasal bir düzenleme yok. Yavaşlatma yapılan şirket bu konuda hakkını arayabilir” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

TWITTER'DA KISA SÜREDE TREND OLDU

Sosyal medyada kısa süre içerisinde trend listesinin zirvesine yerleşen #Ankara hashtag'i altına on binlerce yorum yapılırken, Twitter kullanıcıları teröre karşı #HepBirlikte ve #terörelanetolsun etiketlerini de trend listesine taşıdı. Ankara ile ilgili dakikada 500 tweet atılırken, son iki saatlik dilim içerisinde ise 160 bin "Ankara" konulu tweet atıldığı gözlemlendi. Aynı zamanda Ankara etiketi dünya çapında da Twitter'da trend listesinin ilk sırasına yükseldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir