Üçüncü havalimanı inşaatında ölümlü kavga sebebi bakın neymiş?

Üçüncü havalimanı inşaatında çalışan iki işçi arasında çıkan ve ölümle sonuçlanan kavganın ardında kız davası olduğu iddiaları çıktı

Üçüncü havalimanı inşaatında ölümlü kavga sebebi bakın neymiş?

Üçüncü havalimanı inşaatında çalışan Üstünler-DAT firmasında görevli iki işçi arasındaki çıkan kavga ölümlü sonuçlandı. Üçüncü havalimanı inşaatı yatakhanesinde geçtiğimiz gün yaşanan işçi cinayetinin sır perdeleri aralanmaya başladı. 36 yaşındaki Mehmet Aytaç isimli işçi, ismi açıklanmayan bir diğer iş arkadaşı ile kavgaya tutuştu. İkili arasında çıkan kavga sonrasında diğer iş arkadaşlarının araya girmesi ile ortam dağılmıştı. Ancak yatakhanede uyuyan Mehmet Aytaç’ı kilitleyen zanlı, yattığı yeri ateşe verdi.  Aytaç yatakhanede çıkan yangında feci şekilde can vermişti.

YATAKHANEDE YANARAK CAN VERDİ

Alevlerden kurtulamayan Mehmet Aytaç yanarak hayatını kaybetti. Aytaç’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Jandarma da olayla ilgili soruşturma başlattı. Yangını çıkartan işçi Kemerburgaz Jandarma Karakolu'na teslim oldu. Gözaltındaki işçinin ifadesinde olayın kız meselesinden kaynaklandığını söylediği iddia edilmişken son dakika açıklama yapıldı.

ZANLININ KIZ ARKADAŞINI TACİZ EDİYOR İDDİASI

Mehmet Aytaç’ın birkaç kez Mehmet Akkurt’un kız arkadaşına, telefon ederek tacizde bulunduğu görgü tanıklarının savcılığa verdiği ilk ifadelerinde yer aldığı öğrenildi. Şahısın suçunu itiraf ettiği, Göktürk’te bulunan bir akaryakıt istasyonundan aldığı iki adet 1,5 lt su şişesindeki suyu dökerek bu şişelere benzin aldığını ve şantiyeye dönerek bu suçu işlediğini beyan ettiği savcılık kayıtlarında yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz