Uluabat Gölü'ne ördek avlamaya çıkan EEM Sedat Erdoğan'dan 3 gündür hala ses soluk yok

Bursa Gölkıyı köyünde dereye ördek avlamaya inen Emekli eski Yalova Emniyet Müdürü Sedat Erdoğan'dan henüz bir ize rastlanmadı. Tek zevki Uluabat Gölü'nde gezintiye çıkıp ördek avlamak olduğu bilinen Sedat Erdoğan'ın hayatından ailesinin şüphe etmesi üzerine harekete geçen ekipler henüz bir bilgiye ulaşamadı. Sedat Erdoğan öldü mü?

Uluabat Gölü'ne ördek avlamaya çıkan EEM Sedat Erdoğan'dan 3 gündür hala ses soluk yok

Bursa Gölkıyı köyünde dereye ördek avlamaya inen Emekli eski Yalova Emniyet Müdürü Sedat Erdoğan'dan henüz bir ize rastlanmadı. Tek zevki Uluabat Fölü'nde gezintiye çıkıp ördek avlamak olduğu bilinen Sedat Erdoğan'ın hayatından ailesinin şüphe etmesi üzerine harekete geçen ekipler henüz bir bilgiye ulaşamadı. Sedat Erdoğan öldü mü?

Edinilen bilgiye göre, Bursa'nın Karacabey ilçesi Gölkıyı köyünde, ördek avlamak için perşembe günü Uluabat Gölü'ne açılan emekli emniyet müdürü Sedat Erdoğan çıktığı yolculuktan geri dönmedi. Yalova'da bir süre İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yapan ve bir süre Emniyet Genel Müdürlüğü Araştırma ve Planlama Koordinasyon Dairesi Başkanlığında çalışan Sedat Erdoğan 5 yıl önce emekliye ayrılarak deniz sporları, kayak ve av hobileri

ile ilgilendi. Gölkıyı köyünde kıraathane işletmecisi Ahmet Kobak konu hakkında gazetecilerin sorduğu soruları, "Kendisini tanımıyoruz. Otomobili ile geçerken pek çok kere gördük ama kim olduğunu bilmiyoruz" şeklinde yanıtladı.

KANO İLE ÖRDEK AVINA ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz perşembe günü Bursa'ya gelen Erdoğan, kano ile ördek avlamak üzere Uluabat Gölü'ne açıldı. Yakınlarının kendisinden haber alamaması üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, Uluabat Gölü'nde Erdoğan'ın bulunması için dün arama çalışmalarına başladı. Göle açıldığı tahmin edildiği noktada kendisine ait olduğu sanılan kıyafetleri bulundu. Öte yandan Gölkıyı köyünün Uluabat gölü ile bağlantı noktalarındaki "Göle girmek tehlikeli ve yasaktır yazısı dikkat çekti. Sedat Erdoğan, 2010 yılında kız arkadaşı ile birlikte motosiklet kazasında 30 yaşındaki oğlu Özgür Deniz Erdoğan'ı kaybetmişti.

Uluabat Gölü Bursa ilimizde yer almakta olması ile beraber Türkiye’’deki göller incelendiğinde orta büyüklükte bir göl olduğu kolaylıkla anlaşılabiliyor. Uluabat Gölü ülkemizde korumalı yerler arasında yer alıyor. Uluabat Gölü birçok kuşun göç yolunda bulunması sebebi ile bünyesinde çok fazla kuş türü barındırıyor. Buna ek olarak doğal güzellikler bakımından çok fazla ön planda bulunan göl günümüzde insanların uğrak yeri haline gelmiş olmayı başarıyor. Birçok doğal güzelliği bünyesinde barındıran göl yetkililer tarafından 1998 senesinden günümüze kadar Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında olmaya devam ediyor.

Göldeki Hayvan Popülasyonu

Bursa ilimizde yer almakta olan uluabat gölünde yapılan araştırmalar sonucunda birbirinden farklı balık türlerinin yer aldığı bilgisine ulaşılıyor. Yirmi bir farklı türde balığın yaşamını sürdürdüğü bu gölde başlıca turna ve sazan türündeki balıklar ticari amaçlı avlanmakta olan balıkların başında geldiği bilgisine yapılan araştırmaların sonucunda ulaşılabiliyor. Tepeli pelikan, leylek, küçük kartal, kızıl şahin, çamur çulluğu ve bunlara ek olacak birçok kuş türü bu gölde kendine yaşam alanı bulmaktadır. Hayvan sever kişiler tarafından Uluabat Gölü sıkça ziyaret ediliyor ve günden güne ziyaretçi sayısı artarak ziyaretçiler gelmeye devam ediyorlar.

Kaynak: Diyarbakır Söz