Görüş Bildir

Uludağ Üniversitesi'ne 'Kampüs Camii' yapılacak

Uludağ Üniversitesi’ne yapılacak 'Kampüs Camii'nin tanıtım toplantısında konuşan Bursa Vali Münir Karaloğlu, "Her medeniyet kendi çağına damgayı; ibadethaneleri ile vurur" dedi.

Uludağ Üniversitesi'ne 'Kampüs Camii' yapılacak
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan 'Uludağ Üniversitesi Kampus Camii Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi'nde insanların ibadet edecekleri bir camiye, öğrencilerin istifade edecekleri bir külliyeye ihtiyaçları olduğunu söyledi. "Nihayetinde üniversite içinde hem hastaneye yakın, hem de fakültelere yakın merkezi konumda güzel bir yer" diyen Karaloğlu, "Öğrencilerin ve hastaneye gelen vatandaşların rahatlıkla faydalanabilecekleri konumda seçilmiş. Yapım aşamasına gelince, Tevbe Suresi'nin 18. Ayeti'nde onun cevabı da apaçık verilmiş; Mabetleri Allah’ın evlerini, Allah’a ve ahret gününe inanan, namazını kılan ve zekatını veren kişilerle, Allah’tan başka kimseden korkmayan müminler imar ederler, yaparlar" diye konuştu.
'HİÇBİR CAMİ VE KURAN KURSUNUN İNŞAATINI YARIM KALMIŞ GÖRMEDİM'
Yeryüzünde hiçbir cami ve kuran kursu inşaatınının yarım kalmadığını söyleyen Vali Karaloğlu, "Önemli olan niyetimiz halis olsun. Her medeniyet kendi çağına damgayı ibadethaneleri ile mabetleri ile vurur. Bu İslamiyet dışında, Hıristiyanlık, Musevilik ve Budizm içinde geçerlidir. Bulunduğu çağ için Ulu Cami Osmanlı medeniyetinin zirvesidir. Milano’daki Duomo Kilisesi de Avrupa medeniyetinin zirvesidir. Yapıcı eleştirilerin alındığı hem görünüm hem de kullanışlılığı ile çağımızı yansıtan güzel bir eser ortaya çıkmasını temenni ediyorum. Ben emeği geçen herkesi İlin Valisi olarak kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
'YENİ YAŞAM ALANLARI OLUŞUYOR'
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise "Görükle kampüsümüzde yaklaşık 48.600 öğrenci öğrenim görmektedir. 1975 yılında 12 bin öğrencili olarak planlanan üniversitemizde bugün planlanın dört katı öğrencimiz öğrenim görmektedir. Bizler çok hızlı büyürken mekanları bu büyüme hızına göre planlayamamışız. Plansız büyüyen bir üniversite ise ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. İlk defa bizler önümüzdeki 25 yılda buradaki planlar nasıl olmalıdır diyerek profesyonel firmalarla iş birliği yaptık. Açılması gereken yolları ve yeni binaları planladık. İnşallah yeni yapılacak olan camii, rektörlük ve yaşam merkezini üniversitenin bütün alanına eşit mesafede yaparak sağlıklı yapılar oluşturacağız. Bizler bu çalışmalarımızı yaparken atalarımızdan esinlenerek 132 bin metrekare kapalı alan, 2000 araçlık yeraltı otoparkı, 44 bin metrekare ticari alanı inşa edilecek yeni yaşam alanını öğrencilerimizin ve Bursalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi