Ümit, organlarıyla "Ümit" oldu

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 42 yaşındaki Ümit Karasakal, 4 kişiye ‘Ümit’ oldu. Ümit’n 4 organı Ankara, Antalya ve Isparta’da 4 kişiye nakledilecek.

Ümit, organlarıyla

Dün geçirdiği beyin kanaması sonucu Isparta Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Karasakal, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ümit Karasakal'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından doktorlar, ailesine organlarının bağışlanması önerisinde bulundu.

Ailenin, organ bağışını kabul etmesi üzerine Karasakal'ın kalp, karaciğer ve iki böbreği Akdeniz Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesinden (SDÜ) gelen ekiplerce alınarak, organ bekleyenlere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Ümit Karasakal'ın kalbi uçakla Ankara'ya, karaciğer ve bir böbreği Antalya, diğer böbreği ise karayoluyla SDÜ'ye gönderildi.

Karasakal'ın kardeşi Barış Karasakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağabeyinin dün geçirdiği beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırıldığını ancak yaşamını yitirdiğini söyledi. Ağabeyinin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Karasakal, başka "Ümit"lerin yaşaması için ağabeyinin organlarını bağışlama kararı aldıklarını kaydetti.

Ağabeyinin yerinde kendisi olması durumda, ağabeyinin de aynı şeyi yapacağına inandığını belirten Karasakal, "Buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Kimin başına ne zaman ne geleceğini Allah bilir. Şimdi hastanelerin acillerinde, yoğun bakımda o kadar organ bekleyenler var ki. Herkese sesleniyorum lütfen bu insanlara yardımcı olalım. Ağabeyimi kaybettim ciğerim yanıyor ama Türkiye'nin dört bir yanında bizim 'Ümit'imiz hala yaşayacak" dedi.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz