Görüş Bildir

Üniversite öğrencileri köy okullarını boyadı

Muş Alparslan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri 'Orada bir köy var uzakta' projesi kapsamında köy okullarını boyuyor.

Üniversite öğrencileri köy okullarını boyadı
Topluma Hizmet Dersi için başlatılan proje ile öğrenciler, merkeze 10 kilometre uzaklıktaki tek derslikli Karlıdere Köyü İlkokulu'na gitti. Sınıfı boyayıp temizleyen üniversiteliler, daha sonra köydeki çocuklarla birlikte hazırladıkları pasta ve börekleri yedi. Sınıf öğretmeni Sinan Çiçek üniversiteli gençlere örnek davranışları nedeniyle teşekkür ederken, sınıfları tertemiz olan çocukların ise mutluluğu ise gözlerine yansıdı.
Kendi çabalarıyla minik öğrencilerin yüzünü güldürmek ve onlara daha sağlıklı bir eğitim alanı sunmak için çalıştıklarını belirten üniversiteli gençlerden Osman Seyhan şunları söyledi:
"Okulda her şey çok eski, duvarlar uzun süredir boya yüzü görmemişti. Bu nedenle okulumuzun boya badana ihtiyacını gidermek için getirdiğimiz malzemelerle çalışmaya başladık. Bu çalışmalarda bizden desteğini esirgemeyen Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ve Gençlik Merkezi'ne çok teşekkür ederiz. Karlıdere İlokulu tertemiz oldu. Öğrencilere kıyafet yardımı yapmak için tekrar okula geleceğiz."



Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi