Görüş Bildir

Üniversitelileri AKUT kurtardı

Fethiye'de bulunan tarihi manastırı ziyarete giden ancak dönüşte yollarını kaybeden 2 üniversite öğrencisi, AKUT tarafından kurtarıldı.

Üniversitelileri AKUT kurtardı
Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencisi Damla Kaçar ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi Aslan Çiçek, Afkule Manastırı'nı ziyaret etmek için dün öğle saatlerinde yürüyüşe geçti. Patika yoldan manastıra ulaştıktan sonra yolu şaşıran ikili Darboğaz Mevkisi'ne yöneldi. Sarp arazide denize 60 metre kala hava karardığı için kayalıklarda mahsur kalan üniversite öğrencileri, saat 19.00 sıralarında cep telefonuyla Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'nı arayarak kaybolduklarını bildirdi. Cep telefonundan bulundukları yerin fotoğrafını gönderen ikili, havanın kararması ve yağmur nedeniyle ateş yakıp ısınarak beklemeye başladı. Arama sırasında Çiçek ve Kaçar'ın yaktığı ateşi gören jandarma, bölgenin uçurumlarla çevrili kayalık yapısı nedeniyle AKUT'tan yardım istedi.

2.5 KİLOMETRELİK MESAFEYİ 3.5 SAATTE YÜRÜDÜLER

Saat 22.00 sıralarında Kayaköy'e gelen AKUT ekibi, tahmini koordinatlarla ikilinin mahsur kaldığı bölgeyi tespit edip yürüyüşe geçti. Eğimli ve çalılarla kaplı sarp arazide 2.5 kilometrelik mesafeyi 3.5 saatte yürüyen 8 kişilik AKUT ekibi, bağırarak temas kurmayı başardıkları üniversite öğrencilerinin yanına saat 01.30'da ulaşabildi. Ateş yakarak ısınmaya çalıştıkları için yüzleri is içinde kalan Kaçar ve Çiçek'in ilk isteği su içmek oldu. Sağlık durumları iyi olduğu gözlenen Kaçar ve Çiçek yollarını kaybettikten sonra bölgede mahsur kaldıklarını, hava soğuyup yağmur başlayınca ateş yakarak kurtarılmayı beklediklerini söyledi.

OĞLUNA ULAŞMAK İÇİN OPERASYONA KATILDI

AKUT ekibi ile 3.5 saat yürüyerek bölgeye ulaşan Aslan Çiçek'in babası Veysel Çiçek, oğlunu görünce sevince boğuldu. Sarılarak hasret gideren baba- oğul arasında duygusal anlar yaşadı. Yağmur altında 2 saatlik yürüyüşün ardından araca ulaşan ekipler saat 04.00 sıralarında operasyonu tamamladı.

'GİTTİKLERİ YERE KEÇİ BİLE GİDEMEZ'

AKUT ve jandarma ile arama çalışmalarına katılan Kayaköy Mahallesi sakinlerinden Erdal Karaçavuş, "Gündüz 'git' desek bile gidemezler. Gece nasıl gitmişler, ben de anlamadım. Keçi bile gitmez gittikleri yere. Patika yollar yüzünden bu olaylar meydana geliyor. İşaretlere dikkat etmeleri gerekir" dedi. AKUT Fethiye Ekip Lideri Fatih Işık da, "Yağmur ve soğuk nedeniyle vücut ısısı düşerse hipotermiye varan sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Bu nedenle vakit kaybetmeden operasyona çıktık. İkili sağ salim kurtarılarak araçlarına teslim edildi" diye konuştu.
Yanlış yola girdiklerini ve ormanda mahsur kaldıklarını belirten Aslan Çiçek, kendilerini kurtaran ekibe ve köylülere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi