Uyanık hırsızlar Kadıköy'de kameraları söküp duvarı delip kuyumcuyu soydular

Kadıköy’de bir kuyumcu dükkanının duvarını delen hırsızlar, 550 bin liralık altını alarak kayıplara karıştı.

Uyanık hırsızlar Kadıköy'de kameraları söküp duvarı delip kuyumcuyu soydular

Edinilen bilgiye göre, Kadıköy, Şemsettin Günaltay Caddesi’nde bulunan bir kuyumcu dükkanı kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce soyuldu. Soygun sabah mesai saatinin başlamasıyla ortaya çıktı. Soyguncuların kentsel dönüşüme giren ve bir ay önce tamamen boşaltılan binanın içerisinden girerek duvarı deldikleri ve soygunu gerçekleştirdikleri tespit edildi. Hırsızlar bu soygun sırasında önce alarm sistemini devre dışı bırakırken altınları aldıktan sonra ise güvenlik kameralarını tamamen söktükleri anlaşıldı.

KAÇARKEN ALTINLARI DÜŞÜRDÜLER

Hırsızlar delikten kaçarken bazı altınları da düşürdü. Soygunun polise bildirilmesinden sonra olay yerine ekipler kuyumcuda geniş çaplı bir inceleme yaptı. Uzun bir süre, parmak izi ve delil araştırması yapan ekipler hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Kuyumcunun sahibinin kardeşi Yavuz Çoban olayla ilgili olarak, “Burası kentsel dönüşümden dolayı boş bir daireydi zaten bugün boşaltacaktık. Arkadan boş daireden balkondan girerek dükkanın arkasından girmişler. Kayıt cihazı, kamere kayıtları falan her şeyi almışlar. Bütün malları da almışlar. Duvara delerek girmişler ve üst katı kullanmışlar. Arkadaki binanın mutfak bölümünden girmişler. 500- 550 bin civarında bir mal kaybımız var. Şu anda kamera kayıtları konusunda yandaki dükkanlardan alınacak görüntüler var. Alarmı da çözmüşler. Suya bastırarak eski bir yöntemle alarmı etkisiz hale getirmişler. Hırsızlığı Pazar günü gündüz çalışmışlar. Gece belki alarmı çözdüler gündüzde arkadan delerek girmişler” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz