Görüş Bildir

İslam: Kayyum atamaları Anayasa'ya aykırıdır

Kayyum atamalarının antidemokratik ve Anayasa'ya aykırı olduğunu belirten SP Milletvekili Nazır Cihangir İslam, Cumhurbaşkanı’nın “kayyum atarız” sözlerini, bölge halkına verilmiş bir gözdağı olarak nitelendirdi.

İslam: Kayyum atamaları Anayasa'ya aykırıdır

DİYARBAKIR - Saadet Partisi (SP) İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki bir cafe'de kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya, basın mensuplarının yanı sıra SP il yöneticileri katıldı.

 

‘İŞSİZLİK VERİLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

 

İslam, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin ağır bir gündemle karşı karşıya olduğunu ve git gide tahammülsüzleşen bir iktidarın olduğunu belirtti. Türkiye’nin ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu söyleyen İslam, “Yaklaşık 500 milyar dolar dış borç var. Tarihin en yüksek borç faizleri var. Birçok şirket konkordato ilan etti. Ciddi bir işsizlik var. Ve tüm bu olumsuzlukları kabul etmeyen bir iktidar var” diye konuştu. Türkiye’de buharlaşan paranın ne kadar olduğu hakkında hiçbir bilgi olmadığına dikkat çeken İslam, hangi ihalelerde kime ne kadar para verildiğinin bilinmediğini ifade etti. İslam, “Taşeron firmaların çok fazla emek sarf etmeden para kazandığını görebiliyoruz” dedi. Üniversiteden mezun işsizlerin yoğunlaştığını aktaran İslam, işsizlik verilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

 

‘KAYYUM POLİTİKASI ANAYASAYA AYKIRIDIR’

 

Belediyelere kayyum atamalarının antidemokratik bir uygulama olduğunu ve bunun Anayasa'ya aykırı olduğunun altını çizen İslam, Cumhurbaşkanı’nın “Onlar istedikleri kadar belediyeleri alsınlar. Biz yine kayyum atarız” sözlerini ise bölge halkına verilmiş bir gözdağı olarak nitelendirdi. İslam, bölge halkını kime oy vereceğini iyi bildiğini de sözlerine ekledi.

 

Basın mensuplarının Kürtçe eğitim konusundaki sorusu üzerine İslam, anadil meselesinin tartışma konusu bile olmadığını ve anadilin büyük bir hassasiyetle korunması gerektiğinin altını çizdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi