VAN Muradiye Şelalesinin o eşssiz tabii güzelliği ile işte fotoğrafçıları üzerine çeken donmuş buz tutmus hali

VAN'ın en güzel ilçesi Muradiye'de bulunan Muradiye Şelalesi'nin yüzde yüzünü donmuş hali, görenleri adeta hayran bırakıyor. Özellikle de kış mevsimi soğuklarının baş gösterdiği donan Muradiye Şelalesi, o tabbii güzelliği ile herkesi mutlu ediyor

VAN Muradiye Şelalesinin o eşssiz tabii güzelliği ile işte fotoğrafçıları üzerine çeken donmuş buz tutmus hali

VAN'ın en güzel ilçesi Muradiye'de bulunan Muradiye Şelalesi'ni yüzde yüzünü  donmuş hali, görenleri adeta hayran bırakıyor. Özellikle de kış mevsimi soğuklarının baş gösterdiği donan Muradiye Şelalesi, o tabbii güzelliği ile herkesi mutlu ediyor

VAN ve çevresinde özellikle geceleri etkili olan soğuk hava nedeniyle donan Muradiye Şelalesi, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Van ve çevresinde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, Muradiye İlçesi'ndeki Bendimahi Çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi'nin de donmasına neden oldu. Yazın coşkulu akan suyuyla dikkat çeken Muradiye Şelalesi donmuş haliyle de gelen turistlerin ilgi odağı oldu. Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplı görüntüsü, fotoğrafçıların da büyük ilgisini çekiyor.

Van, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on dokuzuncu şehri. 2015 itibariyle 1.096.397[1] nüfusa sahiptir. Doğu Anadolu Bölgesinde yer alır. Van ili nüfus bakımından bu bölgenin en büyük ilidir. Kuzeyden Ağrı, batıdan Bitlis, güneybatıdan Siirt, güneyden Hakkari illeriyle, doğudan da İran'la sınırlıdır. Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında toprakları verimli, akarsuları bol, iklim koşulları oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir.

Kaynak: Diyarbakır Söz