Van'da 2 çobandan 5 gündür haber alınamıyor

Van'ın Çatak İlçesi Sırmalı Mahallesi Beğendik mezrasında çobanlık yapan 41 yaşındaki Kadir Karabulut ve kuzeni 21 yaşındaki Ferzende Karabulut'tan 5 gündür haber alınamıyor.

Van'da 2 çobandan 5 gündür haber alınamıyor

Van'a 180 kilometre uzaklıkta bulunan Çatak İlçesi Sırmalı Mahallesi Beğendik mezrasında çobanlık yapan amca çocukları 41 yaşındaki 8 çocuk babası Kadir Karabulut ve 21 yaşındaki Ferzende Karabulut, 16 Kasım'da çıktıkları dağlık alandan geri döndükleri sırada, bazı koyunlarının ve atların sürüde olmadığını fark etti. Bunun üzerine iki kuzen, kaybolan hayvanlarını aramak için yakınlarına haber verdikten sonra tekrar dağlık alana döndü.

 Aradan bir gün geçmesine rağmen çobanlar geri dönmeyince endişelenen yakınları, yetkililere haber verererek çobanların bulunmasını istedi. Bunun üzerine arama çalışmalarına başlandı. Ancak bölgedeki hava şartları yüzünden aramalar, sadece köy korucuları, köylüler ve Çatak Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından sürdürülüyor. Bölgede 5 gündür süren tüm çabalara rağmen bulunamayan 2 kuzenin yakınları umutla gelecek iyi bir haber beklerken; Kadir Karabulut'un 8 çocuğu ise gözyaşları içinde babalarının dönmesini bekliyor.

İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, edindikleri bilgiye göre Karabulut'ların 16 Kasım'da kayıp hayvanlarını aramak için araziye çıktıklarını, ancak köyde yaşayanların 17 Kasım'da saat 19.30'da Konalga Mahallesi'ndeki jandarma birliğine kayıp bilgisi verdiklerini söyledi. İhbarı aldıkları gün, AFAD ve jandarma ekiplerine gerekli talimatı verdiklerini belirten Kaymakam Akgül, şöyle konuştu:

HAVA ŞARTLARI DÜZELİRSE HAVADAN DA ARANACAK

"18 Kasım günü jandarma ekiplerimiz 60 köy korucusu ve mahalleli ile arama çalışmalarına katıldı. Saat 10.00 gibi başlayan aramalar 14.00 itibariyle sona erdi. Beğendik Mezrası'nın yaklaşık 10 kilometrelik bir alanı tarandı. O civardaki dere yatakları, mağaralar her yer kontrol edildi, ancak herhangi bir bulguya ve bilgiye ulaşamadık. Hava şartlarının müsait olmaması ve bulutlu olması nedeniyle de talep etmiş olduğumuz İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopter havalanamadı. Uygun hava şartlarının oluşması durumunda talebimizi yineleyerek aramalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Şu an kayıp vatandaşlarımızın telefon sinyallerine ulaşmaya çalışıyoruz. Aramalar vatandaşlarımızın desteği ile devam etmektedir."

Yapılan aramalara itfaiye ve zabıta ekipleriyle birlikte destek verdiklerini kaydeden Çatak Belediye Eş Başkanı Evin Keve ise tüm olumsuzluklara rağmen arama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Keve, "Vatandaşlarımız yaklaşık 5 gündür kayıp. Bizde arama çalışmalarına ekiplerimizle birlikte destek veriyoruz. İnşallah en kısa zamanda kayıplara ulaşıp aileleriyle kucaklaştırmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz